Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
latiparlament scaled 1
Balti riikide, Poola ja Ukraina spiikrite kohtumine. Foto: Läti seim

USA senat suurendas Balti riikide kaitseks mõeldud toetust

USA senat kiitis neljapäeval mõlema partei saadikute toetusel suure häälteenamusega heaks järgmise kaitse-eelarve ettepaneku, milles on tõstetud Balti riikide julgeoleku toetamiseks eraldatud summat 228 miljoni dollarini. Senat suurendas presidendi ettepanekus esitatud summat ja see on nüüd ka suurem kui praeguse eelarveaasta julgeolekuabi Eestile, Lätile ja Leedule.

Eelnõus eraldatakse Balti Julgeolekuinitsiatiivile 228 miljonit dollarit, mis on 20 miljoni suurem kui presidendi eelarve-ettepanek, et toetada jätkuvat julgeolekukoostööd Eesti, Läti ja Leeduga, seisab senati eelarve eraldiste kinnitamise komitee avaldatud teates.

Esindajatekojas kinnitatud elarvekavaga kaasnevas seletuskirjas öeldakse, et Eesti, Läti ja Leedu julgeoleku tugevdamine vastab Ameerika Ühendriikide julgeolekuhuvidele. Samas seisab, et Balti riigid on eeskujulikud NATO liitlased koormuse jagamisel, kulutades rohkem kui kaks protsenti oma sisemajanduse koguproduktist kaitsele, eraldades oma kaitse-eelarvest üle 20 protsendi moderniseerimisele, mis sobitub USA julgeolekuabiga.

 

ALLIKAS: ERR.EE

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud