Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
Press trip to visit the allied forces stationed in Tapa. Meetings with NATO units and key figures from the Estonian defence and allied forces 36898307662

Eesti saab NATO-lt liitlaste vastuvõtualade ehitamiseks 40 miljonit eurot

Eesti saab NATO ühisrahastust 40 miljonit eurot liitlaste vastuvõtuks mõeldud taristu ehitamiseks, teatas kaitseminister Hanno Pevkur.

“Oleme saanud NATO koridoridest heakskiidu 40 miljonile eurole, mida on võimalik kasutada NATO julgeolekuinvesteeringute programmist N SIP taristu ehitamiseks,” ütles Pevkur neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Kaitseminister tunnistas, et Eesti on küll lubanud tagada liitlaste vastuvõtukulud, kuid arvestades meie kaitseinvesteeringute koguvajadust ja Eesti vahendite piiratust on valitsus lubanud leida ka välisvahendeid, et vastuvõtukulusid katta.

“Kui vaadata üldse, mis me seoses liitlastega peame tegema, siis Vilniuse tippkohtumisel saadud kokkulepe tähendab, et liitlaste kohalolek Eestis on kindlasti suurema jalajäljega nii ajutiselt kui ka püsivamalt. Ja just ajutiseks kohaloluks on vaja päris palju taristut ja see puudutab nii õhusõidukite angaare, tehnika varjualuseid, Ämarisse kasarmu rajamist, Tapale täiendavate üksuste kasarmute, garaažide, varjualuste ehitamist, meil on seal söökla vaja renoveerida ja teatavasti ka Nursipalu on ehitamises,” selgitas Pevku

 

allikas: err.ee

Vaata ka:

roolijoodik

Politsei tänab inimesi, kes andsid teada, kus sõidavad roolijoodikud

Politsei- ja Piirivalveamet tänab kõiki inimesi, kes suvistel liiklustalgutel märkisid üles teid, kus sõidavad joobes

285451340 7703501596356749 5373826127852302131 n

20.09.24 Usalda oma sisetunnet ja vali üks kaart. Ava, loe mis sõnum Sulle on!

Kaartide vastused: Kui Sa valisid kaardi nr 1: Pööra tähelepanu looduse saadetud sõnumitele. Loodus räägib