Friday , 20 September 2024
toll

Soomes tabati Balti riikidest pärit salasuitsude müüjad

Soome toll on uurinud kuritegu, mille käigus on Soome veetud salakaubana huuletubakat ja sigarette ning neid on ebaseaduslikult levitatud eelkõige Pirkanmaal. Kahtlustatakse, et huuletubakat tuuakse Rootsist ja sigarette peamiselt Balti riikidest. Kahtlusaluseid on paarkümmend.

Eelmise, 2022. aasta oktoobris korraldas toll Pirkanmaal mitmeid läbiotsimisi kodudes ja kohtades, kus konfiskeeriti ligikaudu 100 kg huuletubakat, 300 pakki sigarette ja kaks ebaseaduslikku relva. Toll kahtlustab, et Pirkanmaal elav põhikahtlusalune on omandanud mitmelt erinevalt inimeselt sadu kilosid huuletubakat, sadu suitsupakke ja nn elektroonilisi sigarette ja edastanud need edasimüüjatele Pirkanmaal. Peamise kahtlusaluse kuriteost saadav rahaline kasu on hinnanguliselt sadu tuhandeid eurosid.

Teine kahtlusalune on Vantaalt

Peamise kahtlusaluse tegevus juhtis tolli Helsingi piirkonda 2022. aasta novembris. Vantaal elavat isikut kahtlustatakse selles, et ta osales aktsiisiga maksustatavate toodete ebaseaduslikus sisseveos ja turustamises. Vantaa elaniku kontrolli all olevast laost ja kaubikust saadi kätte umbes 130 kg huuletubakat, umbes 100 sigaretipakki, üle 2000 elektroonilise sigareti ja üks ebaseaduslik relv. Samuti võeti kahtlustatavalt ära väga suur kogus sularaha ja muid väärisesemeid. Toll kahtlustab, et sularaha pärineb ebaseaduslikust tegevusest ning väärisasjade näol on tegemist kuritegelikul teel saadud tuluga.

Meie hinnangul on nii Pirkanmaa kui Vantaa inimesed oma kuritegevusest olulist rahalist kasu saanud. Lõplikud summad selguvad eeluurimise lõppedes, ütleb tolli järelevalvejuht Hannu Sinkkonen.

Asja on uurinud tolli kriminaaluurimise Tampere ja Helsingi üksused. Nii Pirkanmaa ja Vantaa inimesed on olnud vahi all, kuid on pärast seda vabastatud. Toll kahtlustab maksupettuses ja ebaseaduslikus imporditud kaubaga kauplemises kokku paarikümmet inimest ning lisaks ühte isikut ulatuslikus maksupettuses ja salakaubaveos.

Eeluurimine on lõppjärgus ning varasügisel läheb see süüdistuse esitamiseks üle Lääne-Soome ja Lõuna-Soome prokuratuuri.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja