Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
tiktok

Oluline info neile, kes korraldavad TikTokis loosimisi.

Tik-Tok loosi puhul tegemist on loteriiga ja loteriisid, mille võidufondi väärtus on kuni 1000 eurot võib korraldada ilma korraldusloata ning neid ei maksustata hasartmängumaksuga, küll aga tuleb korraldajal deklareerida oma loosi korraldamisest saadud tulu.

 

Selliste looside puhul müük üks eraisik teisele eraisikule õigust osaleda loosis ja ehk loosi ostja saab raha eest võimaluse võita auhind ning korraldaja saab loosi korraldamise eest raha ehk teenib tulu. Sellisel kombel saadud tulu saab eraisik deklareerida kord aastas esitatava residendist füüsilise isiku tuludeklaratsiooniga või kasutada teenuse pakkumise vältel jooksvalt ettevõtluskontot, mille andmed saab hiljem mugavalt oma deklaratsioonile kanda. Kui tegu on järjepideva tegevusega, siis on tegemist ettevõtlusega ning tuleks kasutada vastavat ettevõtlus vormi (EVK, FIE, OÜ).

Inimene peab arvestama, et MTA (Maksu– ja Tolliamet) võib tagasiulatuvalt (kuni kolm aastat) nõuda deklaratsiooni parandamist või määrata otsusega maksu tasumist (nt. 2022.a. füüsilise isiku tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg oli 2. mai 2023, seega maksusummat saab määrata kuni 2. maini 2026). Kui maksumaksja on teadlikult vältinud maksude tasumist siis on eeltoodut võimalik teha kuni viis aastat – seega 2022. aasta eest tasumata maksu saab eraisikult välja nõuda kuni 2. maini 2028.a

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud