Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
Margus Tsahkna

Välisminister Margus Tsahkna Kreeka välisministrile: Ukraina koht on NATOs

Välisminister Margus Tsahkna rõhutas NATO tippkohtumise teisel päeval Kreeka välisministriga kohtudes, et NATO lükkas käima Ukraina NATOga liitumise protsessi.

Kohtumisel Georgios Gerapetritisega ütles Tsahkna, et NATO on teinud Ukraina toetamisel olulise sammu edasi ning liitlaste toetus peab jätkuma kuni Ukraina võiduni. „Tulime tippkohtumisel Ukraina NATO liikmesusele lähemale. See on oluline nii Ukrainale kui ka Euroopa julgeolekule, kuna vaid tee NATO liikmesuseni annab Ukrainale pärast sõja võitmist kindluse, et agressor ei ründa neid uuesti,“ sõnas Tsahkna.

Lisaks tõi Tsahkna positiivsena välja kaitsekulutuste tõstmise vähemalt 2%-ni SKP-st ning NATO uute kaitseplaanide heaks kiitmise, mis mõlemad tugevdavad allianssi kollektiivkaitset, vastavalt möödunud aastal Madridis kokkulepitule.

Veel kohtus välisminister täna Gruusia kolleegi Ilia Dartšiašviliga. Tsahkna toonitas, et Eesti toetab jätkuvalt Gruusia ühinemist NATO ja Euroopa Liiduga, mis eeldab riigis põhjalikke reforme.

„NATO toetab Gruusia kaitsevõime arendamist ja Eesti panustab NATO-Gruusia programmi kaudu riigi kübervaldkonda,“ rääkis Tsahkna.

Lisaks kutsus Tsahkna Gruusiat üles tegema kõik selleks, et toetada Ukrainat Venemaa agressiooni vastu seismisel ning kehtestama ka ise Venemaale võimalikult ulatuslikke sanktsioone, seal hulgas täieliku lennukeelu.

Vaata ka:

Grigori 3

Politsei palub abi Tallinnas kadunud 74-aastase Grigori asukoha tuvastamisel.

Grigori lahkus 19. septembril veidi enne südaööd enda Pirital asuvast kodust ning istus Nurmeku peatuses

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad