Friday , 20 September 2024
euro

TÄIENDATUD: Mihhail Kõlvart, Keskerakond kannab 300 000 euro suuruse annetuse tagasi.

Varem Isamaad suurte summadega toetanud Parvel Pruunsild (Isamaa) annetas 400 000 eurot Isamaale, 300 000 EKRE-le ning 300 000 Keskerakonnale. Keskerakonna juhatus otsustas aga raha ärimehele tagastada. „Ma arvan, et see otsus oli väga rumal,“ leidis eksminister Taavi Aas. „Oleksime saanud edasi liikuda kõikide tegevustega, mis rahapuuduse tõttu pausil.“

Erakonna juhatusse kuuluv Taavi Aas teatas, et käis neljapäeval koos kolleegi Jaak Aabiga pangas, aga raha tagastada ei suutnud.

„Aga 300 000 tuhandet Parvel Pruunsillale ei tagastanud. Minu käsi lihtsalt ei tõuse sellisele rumalusele alla kirjutama. Lähtusin ka juhatuse liikme hoolsuskohustusest, mitte teha juhatuse liikmena organisatsioonile kahjulikke tehinguid. Olin nõus suurendama ülekande limiite, nii et küll büroo töötajad selle juhatuse enamuse otsuse ellu viivad. Aga minu käed on erakonna ees puhtad.“

„Minu ettepanek erakonda selle annetuse toel tugevdada hääletati juhatuses maha. Mihhail Kõlvarti ettepanekul, häältega 9:7, see raha tagastatakse,“ kirjutas Ratas kuu alguses erakonnakaaslastele saadetud kirjas ja märkis, et tema arvates on annetuse tagastamise taga erakonnasisene võimuvõitlus ja tehtud erakonnale kahjulik otsus.

TÄIENDUS 14.07.2023

Nii Keskerakonna esimees Jüri Ratas kui ka uueks esimeheks pürgiv praegune aseesimees Mihhail Kõlvart märkisid, et erakond kannab 300 000 euro suuruse annetuse ärimees Parvel Pruunsillale tagasi.

Keskerakonna juhatuse liige Taavi Aas teatas neljapäeval, et käis koos Jaak Aabiga pangas, aga erakonna juhatuse otsust tagastada ärimees Parvel Pruunsillale temalt saadud annetus ta ellu ei viinud. “Minu käsi lihtsalt ei tõuse sellisele rumalusele alla kirjutama. Lähtusin ka juhatuse liikme hoolsuskohustusest mitte teha juhatuse liikmena organisatsioonile kahjulikke tehinguid,” kirjutas Taavi Aas sotsiaalmeedias.

“Olin nõus suurendama ülekande limiite, nii et küll büroo töötajad selle juhatuse enamuse otsuse ellu viivad. Aga minu käed on erakonna ees puhtad,” märkis Aas.

Mihhail Kõlvart ütles, et Aasa käitumine valmistab muret. “See on mure. Juhatus tegi otsuse. Mismõttes? Kui otsus on tehtud, siis raha tuleb üle kanda. Meil ei olenud ka sellist kokkuleppet, et limiiti tõsta. Sellist otsust juhatus ei ole teinud. Aga ma ei tahtnud seda teemat kommenteerida, et mitte pingeid juurde tekitada. Aga juhatuse otsus on olemas, küll me suudame seda täita,” ütles Kõlvart.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles, et ta ei näe põhjust, et raha tagasi ei kanta. “Eks see raha kantakse tagasi, nagu erakonna juhatus otsustas. Nii, et tehniliselt võib-olla võtab mõned päevad kauem aega. Büroo peab selle kande ise tegema. Kas see toimub järgmiste päevade või nädala jooksul, seda peab peasekretäri käest küsima. Aga loomulikult see kantakse lähiajal tagasi,” sõnas Ratas.

Ettevõtja Parvel Pruunsild tegi hiljuti kokku miljoni euro ulatuses annetused kolmele opositsioonierakonnale. Keskerakonna juhatus otsustas aga neljapäeval hääletuse tulemusena neile antud 300 000 tagasi kanda.

Keskerakonna aseesimehe Mihhail Kõlvarti sõnul oleks Keskerakonnal olnud ohtlik säärast annetust vastu võtta, kuna erakond on kriminaalkorras karistatud ja annetaja on kriminaalmenetluse osaline. Erakonna esimees Jüri Ratas ei olnud aga annetuse tagastamisega nõus ning seetõttu läks Keskerakonna juhatus ka sisuliselt lõhki. Hääletusega jäi peale otsus annetus tagastada.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja