Friday , 20 September 2024
article

Tartu vald saatis Ukrainasse veokitäie mööblit

Täna, 12. juulil, saadeti Tabiverest Ukraina poole teele suur koormatäis kooli- ja lasteaiamööblit. Tegu on Tartu valla humanitaarabiga Ukrainale.

Tartu vald on viimastel aastatel ehitanud uued koolimajad Tabiverre ja Kõrvekülla. Uued lasteaiad on rajatud Raadile ja Maarja-Magdaleenasse, hetkel läbib täielikku renoveerimist Tabivere lasteaed. Juurdeehitus on tehtud Lähte lasteaiale. Seoses sellega on jäänud kasutusest välja korralik kooli- ja lasteaiamööbel. Lisaks sisaldab abisaadetis Tabivere lasteaia rekonstrueerimisel kasutusest välja jäänud suurköögi seadmeid firmalt Bestmark.

„Valdavalt on tegu suhteliselt kaasaegsete asjadega, mis on olnud kasutuses 5-10 aastat. Selle mööbliga saab sisustada 5-6 rühmaga lasteaia ja väiksema kooli,” selgitab vallavanem Jarno Laur.

Abi saajaks on Maiaky vald (Маяківська сільська громада) Odessa oblastis. Tegu on sarnaselt Tartu vallaga ca 13 tuhande elanikuga omavalitsusega, kus tegutseb mitmeid koole ja lasteaedu. Vajaduse abi järele on tinginud suur sisepagulaste hulk, kes on liikunud sõjatsoonist kaugemale ning vajab nüüd lasteaia ja koolikohti ning abi.

Sihtkohta, kus meie abist oleks kõige enam kasu, otsis Tartu vallavalitsus läbi Ukraina Väikelinnade Assotsiatsiooni, mille esindaja/tegevjuht Oksana Kirilyuk tegutseb ajutiselt Valmieras.

„Meie kontakt sai alguse viimastelt Linnade ja valdade päevadelt Tallinnas. Ta on käinud kohapeal ka meie asjadega tutvumas ja tunnistanud selle igati kõlblikuks ja kasulikuks. Saime julgust panna saadetisse ka mõned taolised mööblitükid, mille ehk ise oleksime utiliseerinud,” meenutab protsessi algust vallavanem Jarno Laur.

Tartu Vallavalitsus tänab kõiki, kes panustasid Ukraina aitamisse. Suurimad tänud lähevad Tabivere päästekomando meestele, kes tulid appi mööblit transpordikõlblikuks pakkima ja ladustama.  Tabivere komando pealik Imre Tõekalju tegi seda lisaks oma puhkuse ajast. Teiseks soovime tänada Tabiveres tegutsevat metalliettevõtet Same, kes andis kaubaalused ja tuli appi aluseid koostama ja laadima. Kiidame köögiseadmete ettevõtet Bestmark, kes varustas meid köögiseadmete võõrkeelsete juhenditega.

„Tartu Vallavalitsuse ja Tartu Valla Spordikooli töötajad käisid abis mööblit kolimas ja pakkimas. Mul on hea meel kolleegide üle, kes soovisid abistada oma põhitöö kõrvalt” kiidab abisaadetise organiseerimisega tegelenud sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja Anne Aleksejev.

Abisaadetise transpordib Ukrainasse ettevõtte Milway OÜ, kellel on kogemus vedudega Ukrainasse. Tartu valla abisaadetis peaks Odessa kanti jõudma eeldatavasti 18. juulil.

 

allikas: Tartu vald

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja