Friday , 20 September 2024
Minna Liina Lind

Välisministeeriumi globaalküsimuste asekantslerina alustab tööd Minna-Liina Lind

 

Välisministeeriumi globaalküsimuste asekantsleri kohale asub tänasest, 1. juulist Minna-Liina Lind, kes töötas senini välisministeeriumis inimõiguste ja rände erisaadikuna.

Välisminister Margus Tsahkna ütles, et Minna-Liina Lind sobib globaalküsimuste asekantsleri kohale tänu oma senistele kogemustele ja tugevale taustale. „Minna-Liina Linnul on selja taga mitmed välislähetused, pikk juhtimiskogemus ning suurte rahvusvaheliste projektide läbiviimise kogemus – kõik need oskused ja kogemused tulevad talle tema uuel ametipostil kindlasti kasuks,“ lisas minister.

„Globaalküsimused on olnud minu töö keskmes erinevatel töökohtadel välisministeeriumis. Näen Eestile mitmeid võimalusi olla rahvusvaheliste algatuste eestvedaja,” ütles Minna-Liina Lind ja lisas, et tänasest algav meediavabaduse koalitsiooni Eesti eesistumine pakub ühe sellise võimaluse.

Minna-Liina Lind töötab välisministeeriumis alates 2004. aastast. Lind on tegelenud ÜRO teemadega nii välisministeeriumi poliitikaosakonnas kui ka Eesti esinduses ÜRO juures. Esinduse asejuhina vastutas ta aastail 2014–2018 ÜRO Julgeolekunõukogu kampaania eest. Aastail 2010–2014 oli Lind välisministeeriumi pressiesindaja.

Ta on lõpetanud Tartu ülikooli õigusinstituudi ning saanud Heidelbergi ülikoolist magistrikraadi rahvusvahelises ja Euroopa Liidu õiguses. Samuti on ta lõpetanud Eesti Diplomaatide Kooli.

Minna-Liina Lind võtab ametiposti üle Märt Volmerilt.

Vaata ka:

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Reede 20 september 2024

Üldine energia: Täna on uute alguste päev. Universum toetab muutusi ja annab sulle hoogu, et