Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
POLITSEI OOPAEVAINFO

30.06 Politsei- ja Piirivalveameti ööpäev

 

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud ööpäeval 101 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 73 varavastast kuritegu, sh 53 vargust.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 4 alkoholi või narkootikumide tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

 

Ööpäevaga saabus Eestisse 127 Ukraina kodanikku, kellest 68 ütlesid piiril, et plaanivad esialgu Eestisse jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

  1. juunil teatati, et Lasnamäel Kihnu tänaval korteris lõi 38-aastane mees oma abikaasat, 30-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes, korteris viibis sel hetkel ka kolm last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

  1. juunil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval lõi seni tuvastamata isik 19-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Vargused

  1. juunil teatati, et Kesklinnas Viru väljakul asuvast poest varastati 5 Iphone telefoni. Vargusega tekitatud kahju 4195 eurot.

 

  1. juunil teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval murti avatud akna kaudu korterisse ning varastati mobiiltelefon ja ehted.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Valgamaa

 

Vargus

Politseile laekus teade, et 22. juunil varastati Otepää vallas jaanitullise taskust iPhone mobiiltelefon. Vargusega tekitatud kahju on 1279 eurot.

 

Viljandimaa

 

Kehaline väärkohtlemine

  1. juunil teatati, et Viljandis Raua tänaval lõi endine ülemus tekkinud konflikti käigus49-aastast meest. Vägivallajuhtumi asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

  1. juunil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Võrumaa ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti kümmet juriidilist ning 88 füüsilist isikut. Tuvastati 34 inimest, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

 

29.juunil leidsid Saatse kordoni piirivalvurid Võrumaal Setomaa vallas neli musta kilesse pakitud kasti, milles sigaretid. Sündmuskoha lähistel tabati autoga liikumas kolm Eesti meest, kes sündmusega seotud võivad olla. Inimesed peeti kinni ning viidi esialgu arestimajja, masin paigutati Värska teenistuskohta. Salakaup anti täiendavateks toiminguteks üle tolliametnikele, kes tuvastasid menetluse käigus kastidest 50 000 Valgevene maksumärgiga sigaretti. Menetlust viib läbi maksu-ja tolliamet ning kõik juhtunu täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

 

  1. juunil avastas Mehikoorma radarivaatleja järvel ebaseadusliku ajutise kontrolljoone ületuse. Alus peeti kinni ning selle juht viidi menetlustoiminguteks kordonisse. Riigipiiriseadust rikkunud jeti juhile määrati 100-eurone rahatrahv.

 

Ööl vastu 30. juunit kontrolliti Luhamaa piiripunktis veoauto roolis olnud Kasahstani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 26 päeva ning veetnud neist neli Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kaheks kuuks. Samuti määrati talle trahv summas 100 eurot. Peale menetlustoiminguid lahkus mees Venemaale.

 

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Moldova, ühel Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

  1. juunil sai politsei teate, et Ahtmes Ahtme maanteel lõi 35-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

  1. juunil teatati politseile, et Jõhvis Koidu tänaval asuvas korteris lõi 32-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus Narvas elav mees, kes müüs Facebook Marketplace’is lapsevankrit ning temaga võttis ühendust naine, kes avaldas ostusoovi. Naine saatis kannatanule lingi, kuhu mees pidi sisestama oma pangakaardi andmed, et naine saaks mehele raha saata. Seejärel sisestas mees enda Mobiil-ID PIN-koodid, et kontrollida, kas raha on laekunud, kuid avastas, et tema pangakontolt on kadunud 300 eurot.

 

Piiriturvalisus

  1. juunil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kolmel Venemaa, ühel Moldova, Usbekistani, Ukraina ja Valgevene kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud