Friday , 20 September 2024
eesti200

Eesti 200 toetus jätkuvalt langeb

Kui enamiku parlamendierakondade toetusnäitajad võrreldes maikuuga statistiliselt olulisel määral muutunud pole, siis Eesti 200 toetus on jätkuvalt langenud ning viinud koalitsiooni- ja opositsiooniparteide toetuse sisuliselt võrdsustumiseni, selgub Turu-uuringute AS-i juunikuisest küsitlusest.

Juunikuise erakondade toetusuuringu andmetel on jätkuvalt kõige populaarsem erakond Reformierakond, mida toetab 26 protsenti valimiseelistust omavatest vähemalt 18-aastastest Eesti kodanikest. Populaarsuselt teine on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (20 protsenti) ning kolmas Keskerakond (17 protsenti), vahendab ERR.

Kui ülejäänud erakondade toetusnäitajad võrreldes maikuuga statistiliselt olulisel määral muutunud pole, siis Eesti 200 toetus on jätkuvalt langenud – aprillis toetas Eesti 200 17 protsenti, mais 14 protsenti ja juunis 10 protsenti valimiseelistust omavatest Eesti kodanikest.

Eesti 200 toetus on võrdsustunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetusnäitajaga – ka SDE toetusnäit on juunis 10 protsenti. Palju madalam pole ka Isamaa toetus (9 protsenti). Ülejäänud erakondade toetus jääb juunis allapoole valimiskünnist.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja