Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
putin 1

Venemaa ametnikud kritiseerisid avalikus kirjas Vladimir Putini tegevust

Mõned endised ja praegused Venemaa ametnikud allkirjastasid avaliku kirja, milles ütlevad, et president Vladimir Putini tegevused on viinud katastroofiliste sündmusteni, vahendas Ukraina agentuur Unian Ameerika sõjauuringute instituudi (ISW) reedel valminud aruannet.

Kirja autorid kutsusid üles naasma oma riigi üldtunnustatud piiride juurde. Sõjauuringute instituudi ISW raporti kohaselt tõid ametnikud pöördumise põhjuseks Kahhovka veehoidla hävitamise Hersoni oblastis. Eelkõige avaldab see pikaajalist mõju ökosüsteemile, majandusele ning rahvatervisele.

Dokumendile kirjutasid alla Moskva, Peterburi, aga ka Moskva ja Leningradi oblasti kohalike võimude esindajad.

Märgitakse, et Putini tegevus pärast 24. veebruari 2022 viis katastroofiliste sündmusteni. Millised need sündmused on, nad siiski ei täpsusta. Samuti puudub kirjas üleskutse okupatsiooniväed Ukrainast välja viia.

Analüütikud ütlevad, et Kremli-välised ametnikud kasutavad avalikkuse muret hüdroelektrijaamas toimunud plahvatuse keskkonna- ja humanitaarmõju pärast, et avaldada oma arvamust Ukraina-vastase sõja kohta, ilma sõjategevust otseselt kritiseerimata.

“Sõjavastaste tunnetega venelased saavad hüdroelektrijaama hävitamist kasutada selleks, et väljendada oma vastuseisu sõjale väga piiratud viisil,” selgitasid ISW eksperdid.

Err.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud