Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
euro

Eesti eraldas Süüria humanitaarolukorra leevendamiseks 100 000 eurot

Eesti eraldas 14.–15. juunil Brüsselis toimunud Süüria-teemalisel panustamiskonverentsil ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroole (OCHA) 60 000 eurot ja ÜRO Lastefondile (UNICEF) 40 000 eurot Süüria kriisiga seotud humanitaartegevusteks.

Kaksteist aastat pärast sõjalise konflikti algust on Süürias üks maailma kõige keerukamatest humanitaarkriisidest, kus humanitaarabi vajab 14,6 miljonit inimest, nende hulgas 4,3 miljonit naist, 6,5 miljonit last ja 4,2 miljonit puuetega inimest. Konflikt mõjutab ka Süüria naaberriike, kus on miljoneid Süüriast lahkuma sunnitud inimesi.

„Süürias on 2,4 miljonit kooliealist last, kes ei saa koolis käia ning kellel on suurem oht langeda lapstööjõu, varajase ja sundabielu, inimkaubanduse ja sõjalistesse rühmitustesse värbamise ohvriks,“ sõnas Eesti delegatsiooni juht, suursaadik Marten Kokk. „Humanitaarvajadusi on viimase aasta jooksul võimendanud veebruaris toimunud maavärin, koolerapuhang ning halvenev sotsiaal-majanduslik olukord. Lisaks on kõigi abivajajateni jõudmiseks ülioluline takistamatu humanitaarjuurdepääs, sealhulgas piiriülene juurdepääs,“ ütles Kokk.

Suursaadik märkis ka ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni 2254 järgiva kõikehõlmava ja tõsiseltvõetava poliitilise lahenduse olulisust Süürias, mis vastaks kõigi süürlaste legitiimsetele ootustele.

ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo on elupäästva humanitaarabi osutamise keskne koordineerija Süürias ning regioonis.

UNICEF toetab Süürias tegevusi, mille eesmärk on kaitsta lapsi vägivalla eest, samuti miljoneid lapsi, kes on pärast aastaid kestnud konflikti haridusest ilma jäänud. UNICEFi tegevusega aidatakse tagada ka erakorraliste tervishoiu- ja toitumisteenuste, sh emadele ja lastele mõeldud teenuste kättesaadavust ning anda erakorralist vee-, sanitaar- ja hügieeniabi.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt

MG 5770 850x560 1

Riik kaotab töötutoetuse: Uus töötushüvitiste süsteem toob muutused

Valitsus kiitis neljapäeval heaks majandus- ja tööstusministri ettepaneku töötushüvitiste süsteemi muutmiseks, mille eesmärk on lihtsustada