Friday , 20 September 2024
aFEP 2816

Riigikogu esimees kohtumisel Tsihhanovskajaga: Eesti on demokraatliku ja vaba Valgevene tugev toetaja

Riigikogu esimees kohtumisel Tsihhanovskajaga: Eesti on demokraatliku ja vaba Valgevene tugev toetaja

Riigikogu esimees Lauri Hussar ütles täna Valgevene demokraatliku opositsiooni juhi Svjatlana Tsihhanovskajaga kohtudes, et Eesti on jätkuvalt tugev demokraatliku ja vaba Valgevene ning riigi demokraatliku opositsiooni toetaja.

„Eesti ja kogu Euroopa jaoks on väga oluline, et demokraatia Valgevenes edeneks,“ lausus Hussar. „Valgevene demokraatlikul opositsioonil on ääretult tähtis roll riigi demokraatliku tulevikuni jõudmisel,“ sõnas ta ning kinnitas, et Eesti parlament seisab tugevalt Valgevene demokraatliku opositsiooni taga ja soovib teha tihedat koostööd.

Esimees toonitas, et vaba ja demokraatlikku Valgevenet on vaja, et tagada piirkonnas rahu ja stabiilsus. Ta lisas, et Euroopa ja ka Valgevene tulevik sõltub suuresti sellest, kuidas lõpeb Venemaa sõda Ukrainas, ja on tähtis, et Ukrainat saadaks ses sõjas edu.

Tsihhanovskaja tänas Eestit tugevate sammude eest, mis on tehtud Valgevene toetuseks, ent nentis, et nad vajavad veelgi enam rahvusvahelist tuge. Kohtumisel toonitati, et Lukašenka ei esinda tervet riiki ning tema režiim võib langeda. Lisati, et kui riik liigub seejärel demokraatia suunas, aitab see ka Ukrainat. Samas märgiti, et Venemaa võib soovida riiki üle võtta.

Kohtumisel käsitleti ka olukorda Valgevenes, puudutades nii Venemaa tuumarelvade Valgevenesse paigutamist, poliitvangide olukorda kui ka Ukraina laste deporteerimist Venemaa poolt Lukašenka režiimi kaasabil.

Tsihhanovskaja kohtub täna ka Riigikogu demokraatliku Valgevene toetusrühma esimehe Urmas Reinsaluga.

Foto:


Erik Peinar

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja