Monday , 23 September 2024
Erakorralised uudised
klf5031

Pooled Pääsküla kooli üheksandikud kukkusid eksamil läbi. Lapsevanemad süüdistavad kooli, kool lapsi

Sel kolmapäeval toimus kõikides Eesti otstes põhikooli matemaatika riiklik lõpueksam. Kui tavapäraselt jääb läbikukkujate protsent koolides 15% juurde ehk 3–5 õpilast klassi kohta, siis Tallinnas Pääsküla koolis põrusid eksamil sisuliselt pooled. Osa lapsevanemaid näeb probleemi koolis, kool lastes…

Et põhikooli eksamil positiivne tulemus saada, on tarvis välja teenida vähemalt 50% punktidest. Matemaatikaeksami maksimaalne võimalik punktisumma on 50, seega pidid kõik üheskandikud põhikooli lõpetamiseks saama eksamitulemuseks vähemalt 25 punkti.

Sõpradel olid skoorid ammu teada, kuid Pääsküla kooli omasid ei paistnud kuskilt.

Eksam toimus kolmapäeval kell 10 ja suur osa Eesti koolidest pani tulemused üles juba samal õhtul. Üheksandikud, kes olid aasta ja rohkemgi eksamihirmus elanud, lugesid tunde ja minuteid, millal tulemused saabuksid, et garanteerida pääs lõpuaktusele. Nii ka Tallinna Pääsküla kooli õpilased. Kell sai õhtul kaheksa, üheksa, kümme… Sõpradel olid skoorid ammu teada, kuid nende kooli tulemusi ei paistnud kuskilt. Hindajad olid selgelt tööasjadesse pausi teinud ja õpilastel tuli öö mööda saata pabistades.

Neljapäeval hakkasid tulemused laekuma. „2“, „2“, „2“… potsatasid hinded järjest Pääsküla kooli lastele e-kooli. „Mida see tähendab?!“ võis olla nii laste kui vanemate esimene reaktsioon. 25 õpilasest sai tulemuse „2“ lausa 13 õpilast. Mida see tähendab? Kus on punktid? Kas tõesti üle pooled õpilased kukkusid eksamil läbi? Kas see on üldse reaalne? Mis saab edasi? Kas kool jääb lõpetamata?

Loe edasi SIIT

Allikas: perejakodu.delfi.ee

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Pühapäev 22 september 2024

Jäär: Täna on hea päev füüsilise aktiivsuse jaoks. Kaaluge uue spordiala proovimist või lihtsalt jalutuskäiku

horoscope 2

Kellel tuleb tähemärkidest Pühapäev 22.09.2024 hea päev ja kellel halb päev? Uuri järgi! – Pühapäev 22 september 2024

Hea päev: Lõvi: Tänane päev toob sinule palju positiivset energiat. Oled inspireeritud ja valmis uusi