Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
rase

KOHUTAV: Pelgulinna sünnitusmaja arst alandas sünnitajat.

„Toetav sünnitus“ Pelgulinna sünnitusmaja moodi: kõigepealt tänitas arst sünnitaja kallal, hiljem lasi aga tal alusetult uskuda, et naine põhjustas oma lapsele eluohtliku ajuverejooksu.

16 tundi pärast haiglasse jõudmist oli emakakael viimaks täielikult avanenud. Poolteist tundi hiljem selgus, et loote pea ei olnud edasi nihkunud. Isra surus ja surus, kuid ei midagi – laps ei liikunud.

Ta anus sünnitust vastu võtvat arsti, günekoloog Sergei Ponomarjovi, et talle tehtaks keisrilõige. Ent tohter pööritas silmi ja ütles, et ei ole vaja. Ta väitis sünnitajale, et keisrilõige oleks lapsele ohtlik, nii et surugu aga edasi. Ja andis mõista, et kui Isra seda siiski soovib, on ta nõrk.

Isra suruski, kokku ligi kolm tundi. Kuid beebi ei liikunud sentimeetritki. Valudes naine palus veel kord keisrilõiget, kuid arst ei teinud kuulmagi. „Mul oli tunne, et ma lähen pooleks,“ meenutab Isra. Kui naine ütles arstile, et karjuv valu võib olla kunagisest sabakondi murrust, ignoreeris arst teda. „Suru kõvemini!“ teatanud Ponomarjov.

Komisjoni otsus rabas jalust….

Loe pikemalt SIIT

Allikas. Õhtuleht.ee

Vaata ka:

F Politsei 2

Sillamäel peksis meesterahvas oma kasulast

20.09.2024 Ida prefektuuri ööpäevainfo Ida-Virumaa Kehalised väärkohtlemised 19. septembril lõi 40-aastane mees Sillamäel kasulast. Politsei

Kivioli uus uhishoone 2023726

Lääne päästekeskuse operatiivsündmused 19. – 20. septembril 2024

Järvamaa 19. septembril kell 16.04 ajal märgati Väätsa prügila ladestusalal, et paberprügi on põlema süttinud.