Friday , 20 September 2024
euro

Inimesed kaotasid taas neti kelmidele ligi 53 000 eurot

Kelmused

Aasta alguses tutvus 27-aastane mees Tinderis naisega, kes peagi viis suhtluse krüptorahaga kauplemisele peale. Naine soovitas mehel registreerida end kauplemisplatvormil royaltradingbit.org ja juhendas meest avama ka krüptorahakotti Huobi teenusepakkuja juures. Mees tegi mitmeid tehinguid aga soovitud kasumit ning seni investeeritud raha välja võtta ei saa. Lisaks nõutakse temalt täiendavaid sissemakseid erinevate maksude ettekäändel. Kelmusega tekitatud kahju on 9180 eurot.

3. mail pöördus politseisse 45-aastane mees, kes nägi märtsi alguses Facebookis Tesla reklaami investeerimise kohta ning jättis veebilehele enda kontaktid. Peatselt sai ta venekeelse kõne, kus temale selgitati, et antud ettevõttesse investeerimine on tulus. Mees võimaldas helistajal kagujuurdepääsu enda nutiseadmele AnyDesk programmi vahendusel, tema nimele avati krüptorahakott Krakenis ning ta registreeriti kauplemisplatvormil munrofinancialplannersltd.com. Peale mida õhutati meest vormistama laene, kogusummas 12 500 eurot ning teostama läbi enda krüptorahakoti väidetavale platvormile sissemakseid bitcoinides tuvastamata krüptoraha aadressile kogusummas 11 512 eurot. Kui avaldaja soovis osa teenitud kasumist välja võtta, siis seda ta iseseisvalt teha ei saanud ning temalt nõuti täiendavate maksete teostamist. Kelmusega tekitatud kahju summas 11 512 eurot.

Märtsis tutvus sotsiaalmeedia vahendusel 51-aastane mees Marina nimelise naisega, kes viis suhtluse krüptorahaga kauplemisele ning soovitas enda tuttavat maaklerit. Peale seda sai väidetav maakler kaugjuurdepääsu mehe nutiseadmele AnyDesk programmi vahendusel, kes registreeris mehe kauplemisplatvormil cointology.biz, avas mehe nimele konto Revolut pangas ja krüptorahakoti Binance teenusepakkuja juures. Lisaks võeti mehe nimele erinevaid laene ning kui avaldaja soovis teenitud kasumi välja võtta, siis seda ta iseseisvalt teha ei saanud ning temalt nõuti täiendavate maksete teostamist erinevate maksude ettekäändel. Kelmusega tekitatud kahju vähemalt 30 940 eurot.

3. mail pöördus politseisse 45-aastane naine, kes müüs Facebooki marketplace lehel rõivaid. Temaga võttis ühendust Dariya nimeline isik, kes soovis neid osta ja saatis avaldajale väidetava DPD kullerteenuse lingi. Kannatanu avas lingi ja sisestas võltsitud veebilehele oma andmed. Kelmusega tekitatud kahju on 404,18 eurot.

3. mail pöördus politsei poole 37.aastane mees, kes oli müüki lisanud osta.ee keskkonda oma kaamera. Kuulutusele reageeris Viktoria nimeline naine, kes saatis mehe väidetava DPD kullerteenuse lingi andmete sisestamiseks. Peale seda hakkasid mehe mobiilile tulema kinnituste teated, millele avaldaja ka vajutas ja tema kontolt on välja petetud  646,51 eurot.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja