Friday , 20 September 2024
F Politsei 2

24.04 Politsei- ja Piirivalveameti nädalalõpu info. Vägivald ja raha lendas taas tuulde.

Möödunud nädalavahetusel registreeriti politsei- ja piirivalveametis 132 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist ja 63 varavastastest kuritegu, sh 48 vargust. Registreeriti 16 inimkannatanuga liiklusõnnetust, neist kuues osalesid tõukerattad. Liikluses sai viga 16 inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 56 narkootikumide või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

Üle piiri tuli Eestisse 316 Ukraina kodanikku, kellest 208 teatas, et plaanib Eestisse jääda. 

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

21. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänava korteris lõi mees 36-aastast naist.

22. aprillil teatati, et Haaberstis Õismäe tee korteris lõi 49-aastane mees oma 53-aastast elukaaslast.

22. aprillil teatati, et Lasnamäel Lasnamäe täna korteris lõi 22-aastane mees 23-aastast naist.

22. aprillil toimus Haaberstis Pikaliiva tänaval konflikt 33-aastase naise ja 38-aastase mehe vahel.

22. aprillil teatati, et Lasnamäel Kivila tänava korteris lõi 33-aastane mees oma 37-aastast elukaaslast.

22. aprillil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval lõi 26-aastane naine 21-aastast naist.

22. aprillil teatati, et Lasnamäel Paasiku tänava korteris lõi 33-aastane naine oma 39-aastast elukaaslast.

23. aprillil teatati, et Haaberstis Järveotsa teel lõi 29-aastane mees oma 24-aastast elukaaslast.

23. aprillil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel lõi toimus konflikt kahe 43-aastase mehe vahel.

Vargused

21. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Manufaktuuri tänava kohvikus varastati tehnikat. Kahju on 1200 eurot.

21. aprillil varastati jalgratas Kristiine Endla tänavalt. Kahju on 500 eurot.

23. aprillil varastati jalgratas Mustamäel E. Vilde teelt. Kahju on 350 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. aprillil teatati, et Saue vallas Laagri alevikus lõi 34-aastane mees 52-aastast meest.

21. aprillil teatati, et Loksa linnas Posti tänava korteris lõi alkoholijoobes 41-aastane mees 50-aastast naist.

22. aprillil teatati, et Viimsi vallas Haabneeme teel lõi 39-aastane mees 39-aastast naist.

Piiriturvalisus

21. aprillil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 1977. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, sest ta töötas siin ebaseaduslikult. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja määrati rahatrahv 100 eurot. Talle koostati lahkumisettekirjutus täitmiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile kolmeks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

Politseisse pöördus 74-aastane naine, kellele tulid 8. aprillil külla kaks võõrast inimest, kes sõid ja tarvitasid tema juures alkoholi. Kui inimesed lahkusid avastas naine, et kaduma on läinud 40 000 eurot.

21. aprillil teatati politseile, et Tartus Vanemuise tänaval varastati lukustatud elektriline tõukeratas. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

22. aprillil teatati politseile, et Tartus Purde tänava kortermajast on varastatud elektriline tõukeratas Ninebot Segway Max G30. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

Kelmused

21. aprillil pöördus politseisse 26-aastane mees, kes ostis soov.ee lehelt telefoni OnePlus 9 Pro. Ostja palus telefoni saata Tartu pakiautomaati ja kandis raha müüja kontole. Müüja lubas kauba teele panna, aga ostja ei ole tänaseni kaupa kätte saanud ning müüjaga pole õnnestunud ühendust võtta. Tekitatud kahju on 275 eurot.

21. aprillil teatas 63-aastane naine politseile, et talle helistas vene keelt rääkinud kelm, kes esitles end politseiametnikuna. Naisele öeldi, et tema nimele tahetakse võtta laenu ja tegevuse peatamiseks tuleb seda jäljendada. Kõne suunati edasi Swedbanki turvateenistuse töötajale, kes võttis naise telefoniekraan üle ja juhendas, mida teha. Naine sisestas enda Smart-ID PIN1 ja PIN2 koodid. Naise kontole laekus laen summas 9400 eurot ning seejärel kanti võõrale kontodele edasi 4500 ja 5000 eurot.

21. aprillil pöördus politseisse 69-aastane naine, kelle poole pöördunud kelmid lubasid aidata varem kelmuse ohvriks langenud naisel oma raha tagasi saada. Kelmid väitsid, et saavad naisele abiks olla, kui ta teeb makseid võõrastele kontodele. Kelmusega tekitatud kahju on 21 200 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

22. aprillil teatati politseile, et Tartus Puiestee tänava kortermajas lõi mees tuttavate juures külas olnud 32-aastast naist ning varastas temalt 50 eurot ja mobiiltelefoni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

24. aprilli öösel teatati politseile, et Elva vallas toimus rüselus 36-aastase alkoholi tarvitanud mehe ja 27-aastase abikaasa vahel. Naine sai viga, aga arstiabi ei vajanud. Politsei viis mehe kainenema. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Kelmus

21. aprillil pöördus politseisse 35-aastane mees, kes tellis veebipoest suverehvid ja tasus arve. Mees pole tänaseni kaupa kätte saanud ja raha ei ole talle tagastatud. Ettevõttega pole ostja ühendust saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 235 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 8. aprillil lõi Valga linnas Uuel tänaval 20-aastane naine 28-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Omastamine

Politseile teatati, et 6. aprillil varastati Viljandis Reinu teel asuva kaupluse kassadest sularaha. Omastamisega tekitatud kahju on 3893 eurot.

Piiriturvalisus

21. aprillil kontrollisid Lõuna prefektuuri migratsiooniametnikud Tartu ja lähiümbruse ettevõtteid selgitamaks, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Kontrolliti 4 juriidilist ning 32 füüsilist isikut. Tuvastati kuus välismaalast, kelle töötamine oli maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kandmata. Nendega tegeleb edasi maksu- ja tolliamet.

21. aprillil tuvastasid Lõuna prefektuuri Tartu politseiametnikud teenindusse pöördunud Suurbritannia kodaniku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil 103 päeva ja neist 16 päeva ebaseaduslikult. Suurbritannia kodanikule koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 30 päeva jooksul, kuid mitte hiljem kui 21. mai 2023.

22. aprillil avastasid Saatse kordoni piirivalvurid valveseadmete abil Väike-Roosna külas drooni lennutamise. Drooni juhtinud inimesele selgitati drooni lennutamise piiranguid riigipiiri lähedal ja talle tehti suuline hoiatus. Riigipiiri läheduses drooni lennutamiseks peab olema PPA luba. Kirjalik taotlus tuleb saata üldisele meiliaadressile ppa@politsei.ee. Infot taotluse sisu kohta leiab rohkem Transpordiameti kodulehelt: https://transpordiamet.ee/droonid

22. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis Leedu numbrimärkidega veoauto ja selle haagise piiriületus. Piirivalvurid tuvastasid, et haagise registreerimistunnus ei kehti. Autorong jäeti hoiule piiripunkti territooriumile kuni tuuakse uus haagise registreerimistunnus. 

23. aprillil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kahel Moldova kodanikul. Piirivalvurid tuvastasid, et inimestel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki. Moldaavlastele väljastati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

23. aprillil tõkestati piiriületus Koidula piiripunktis Läti numbrimärgiga veoautol ja Vene numbrimärgiga haagisel, mida juhtis Vene kodanik. Juhil puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Vene kodanikule väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale. Autorongil lubati koos kaasreisijaga Eestisse.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Vahtra tänaval asuvas korteris lõi 57-aastane mees enda 40-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

22. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Järveküla teel löödi 19-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

22. aprillil teatati politseile, et Kiviõlis Keskpuiesteel lõi 24-aastane mees 34-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. aprillil teatati politseile, et Narvas Pärna tänaval on omavahel tülli läinud naabrinaised. Kahjuks ei osanud üks naistest verbaalselt konflikti lahendada ning lasi 53-aastasele naisele gaasi näkku. Kiirabi viis naise tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ähvardamine

22. aprillil laekus politseile teade, et 29-aastane mees ähvardas internetis endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargused

Politseile laekus teade, et 20. aprillil varastati Tallinn-Narva reisibussis reisijalt mobiiltelefon ning kott. Vargusega tekitatud kahju on 520 eurot.

21. aprillil laekus politseile teade, et Narvas Kivilinna tänaval asuvast korterist varastati kuldne kaelakett. Vargusega tekitatud kahju on 2500 eurot.

21. aprillil sai politsei teate, et Jõhvis Rahu tänaval asuvast kortermaja keldrist on varastatud paadimootor ja kõrgsurvepesur. Vargusega tekitatud kahju on 1500 eurot.

21. aprillil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Aia tänaval asuvast mahajäetud majast üritati varastada metalli. Sündmuskohal tabas politsei noorukid vanuses 14, 15 ja 20. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. aprillil teatati politseile, et Kohtla-Nõmmel Tamme põigu tänaval üritati varastada vanametalli. Sündmuskohal peeti kinni 35- ja 47-aastane mees. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Lääne-Virumaa

Vargus

21. aprillil sai politsei teate, et Kadrina vallas Läsna külas varastas seni tuvastamata isik veoautost kütust. Vargusega tekitatud kahju on 420 eurot.

Piiriturvalisus

21. aprillil avastasid piirivalvurid Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduki. Piirivalvurid selgitasid droonilennutajale, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma PPA ja Transpordiameti kooskõlastuseta piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheteistkümnel Moldova, seitsmel Venemaa, viiel Ukraina, kahel Brasiilia, kahel Serbia, kahel Armeenia, ühel Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi ja ühel Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kelmus

21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 2022. aasta lõpus võeti Messengeri kaudu ühendust 75-aastase Hiiumaa elanikuga, keda veendi vestluste käigus tegema erinevatele inimestele rahaülekandeid, mida too ka aprillikuus 10 000 euro ulatuses tegi. Kelmuse avastamisel tühistas pank maksed ja kannatanu sai ülekantud summad tagasi.

Läänemaa

Vargused

21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlusi selles, et 12., 13. ja 14. aprillil varastati Haapsalus Tallinna maanteel kauplusest tööriistu. Vargustega tekitatud kogukahju on ligemale 1890 eurot.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine

23. aprilli öösel kella kolme paiku sai politsei teate, et Pärnus lõi 55-aastane mees Rüütli tänaval meelelahutusasutuses 28-aastast mees, kes sai viga.

Vargus

21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 11. aprillil võeti Pärnus Suur-Jõe tänaval kauplusest tööriist ja jäeti toote eest tasumata. Vargusega tekitatud kahju on üle 1870 euro.

Raplamaa

Arvutikelmus

21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et aprillis kasutati omaniku nõusolekuta 90-aastase Kehtna valla elaniku pangakaarti, millega tasuti kaupade eest ja võeti välja sularaha. Tekitatud rahaline kahju on üle 2500 euro.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja