Friday , 18 October 2024
Erakorralised uudised
asukoha positsioneerimine telefonis

FBI hoiatab: avalikes laadimispunktides näpatakse mobiiliomanike andmeid

Kui oled kunagi laadinud oma telefoni mõnes avalikus lennujaama või kaubanduskeskuse laadimispunktis, siis just sellistes kohtades võivad kurikaelad USB kaabliga ühendatud telefonidest märkamatult andmeid kopeerida, hoiatab FBI ühes oma hiljutises teates.

«Vältige tasuta laadimisjaamade kasutamist lennujaamades, hotellides või kaubanduskeskustes,» soovitab FBI oma Twitteri säutsus otse, «pahatahtlikud kasutajad on välja mõelnud viisid, kuidas kasutada avalikke USB-porte pahavara ja nuhkimistarkvara seadmetesse sokutamiseks. Kandke oma laadijat ja USB-juhet alati kaasas ning kasutage selle asemel pistikupesa.»

Andmete näppamiseks ja mobiili kahjuliku tarkvara paigaldamiseks kasutatakse spetsiaalset kaablit, mis võib olla pahalaste poolt pandud tasuta laadimisjaama kaabli asemele, kirjutab Malwarebytes. Nn Juice jacking ehk toitekaabli kaudu seadme kaaperdamine on juba 2011. aastast teada turvarünnaku meetod, mida esimest korda kirjeldati Krebs on Security lehel. Siis demonstreeriti ühel häkkerikonverentsil lahendust, mis toitekaablit ühendades teatab kasutajale: nii on võimalik telefoni üle kontroll saavutada, kuid seekord on laadimine võõrast kaablist ohutu.

loe edasi siit

postimees.ee

Vaata ka:

doctor g4be6b6acb 640

Siin on sinu tervise ja heaolu horoskoop neljapäevaks, 17. oktoobriks 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Täna võib sul tunda suuremat energiat ja motivatsiooni, mis

ennustus horoskoop tarokaart minuaeg.com

3 sodiaagimärki, kelle unistused täituvad kolneljapäev 17 oktoobril 2024

Siin on kolm sodiaagimärki, kelle unistused võivad neljapäeval, 17. oktoobril 2024, täituda: 1. Lõvi (23.