Friday , 20 September 2024
kohus

Kohus tunnistas süüdi Pärnu patrullpolitseiniku Robertas Požela võimuliialdamises ja seadusliku aluseta isikult vabaduse võtmises

Teisipäeval kuulutas Pärnu maakohus süüdi Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Robertas Požela võimuliialdamises ja seadusliku aluseta isikult vabaduse võtmises ning mõistis liitkaristuseks kahe-aastase vangistuse kahe-aastase katseajaga.

2. aprillil kella 4 ajal öösel Pärnu kesklinnas toimunud vahejuhtumi käigus hüppas 21aastane noormees seisva politseisõiduki kapotile ning jooksis seejärel ära. Autos viibinud ja töökohustusi täitnud Požela asus noormehele järgnema politseisõidukiga ning sõitis talle peatamise eesmärgil sündmuskoha vahetus läheduses otsa. Peale kannatanule otsasõitu võttis Požela kannatanult seadusliku aluseta vabaduse, kasutades selleks käeraudu, ning toimetas kannatanu kainenema.

Robertas Požela sõnul oli tegemist õnnetusjuhtumiga ning ta lootis kannatanust autoga mööda sõita, kuid kannatanu kaldus ootamatult paremale autole ette. Kohtulikul uurimisel eeltoodud väide tõendamist ei leidnud.

Loe edasi SIIT

Alliaks: Õhtuleht.ee

Vaata ka:

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad

Paeva sonum

Päeva Sõnum – Reede 20 september 2024

Üldine energia: Täna on uute alguste päev. Universum toetab muutusi ja annab sulle hoogu, et