Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
pride flag 3822489 1920

Alari Rammo: abieluvõrdsus tehtagu sügiseks ära

Abieluvõrdsus pole kindlasti selle koalitsiooni olulisim ülesanne, ent tänavust ajaloolist akent ei pruugi enam aasta pärast või isegi mitme valimistsükli jooksul avaneda. Paraku tuleks tegutseda kohe ja ilus see ei tule. Küsimust ei saa lükata isegi järgmisse aastasse, kui on esituledes 2025. aasta kohalikud valimised ja parlamendis ei pruugi vabaks antud hääletus läbi minna.


Parem õudne lõpp kui lõputu õudus

Muidugi ronib rahvast põlevate luudadega Toompea platsile, opositsioon õlitab kõik relvad tuhandete muudatusettepanekute ja ööistungiteni, aga sama juhtuks ilmselt ka kooseluseaduse rakendusaktide menetlemisega.

Õudne lõpp tundub lihtsam kui tramburai lausa kaks korda läbi teha. Küllap tuleks emb-kumb eelnõu siduda riskantsevõitu usaldusküsimusega täna, 2027. või 2031. aastal, sest kärarikkad vastased ei kao parlamendist ega valijate seast kuhugi. Aruteluta usaldushääletus pole kõige demokraatlikum, ent sisuliselt on arutelu kestnud ju kümme aastat.

loe edasi siit

epl.delfi.ee

Vaata ka:

Arles

Politsei otsib Mustvee vallas kadunud Arlest

Politsei palub abi selgitamaks 33-aastase Arlese asukohta, kes lahkus Mustvee vallas Voore külas oma kodust

heike mintel 4vzfUNqi7h4 unsplash

Riigikohtu otsus: Vanemapuhkuse periood arvestatakse väljateenitud aastate pensionistaaži hulka

Riigikohus otsustas mitte menetleda sotsiaalkindlustusameti kassatsioonkaebust, mis tähendab, et Tallinna ringkonnakohtu otsus vanemapuhkuse aja arvestamise