Friday , 20 September 2024
valimised2023

Esmaspäeval 27.02 algab riigikogu valimiste eel- ja e-hääletamine

Esmaspäeval algab riigikogu valimiste eel- ja elektrooniline hääletamine. Valimispäev on 5. märtsil.

Lisaks tavapärastele valimisjaoskondadele on Tallinnas avatud viis mooduljaoskonda: üks Nõmmel, kesklinnas ja Põhja-Tallinnas ning kaks Lasnamäel.

“Mooduljaoskonnad oleme määranud nendesse kohtadesse, kuhu me ootame rohkelt valijad ja tahame olla valijatele võimalikult lähedal,” ütles Tallinna valimiskomisjoni esimees Priit Lello.

Lello sõnul on varasemate valimiste ajal olnud populaarsed jaoskonnad, mis asuvad suurtes kaubanduskeskustes ning need avavad uksed ka nüüd.

“Tallinna linnas on kokku 85 jaoskonda. 24 jaoskonda avame esmaspäevast neljapäevani ning ülejäänud reedest pühapäevani,” selgitas Lello.

Elektrooniline hääletamine algab esmaspäeva hommikul kell 9. Selleks tuleb valimiste veebilehelt laadida alla valijarakendus. Eelhääletus jaoskondades algab kell 12.

“Praegu, esimestel päevadel on avatud vähemalt üks jaoskond valla- või linnakeskuses ja suuremates nagu Tallinn ja Tartu on neid ka rohkem,” ütles riigi valimisteenistuse juht Arne Koitmäe.

Esmaspäevast laupäevani saab hääletada elektrooniliselt ja eelhääletada jaoskonnas. Alates reedest on avatud kõik valimisjaoskonnad.

Väljaspool oma valimisringkonda saab hääletada neljapäevani.

“Ehk nendes valla- ja linnakeskuste valimisjaoskondades saab Tartu valija hääletada Tallinnas ja vastupidi. Ta hääletab ümbrikusse, paneb sedeli ümbrikusse ja laseb kasti. Häälte lugemise ajaks jõuab ümbrik tema ringkonda ja läheb seal arvesse,” selgitas Koitmäe.

1661 inimest on aga juba valimas käinud. Nimelt lõppes 22. veebruaril hääletamine Eesti välisesindustes.

Valimispäev on pühapäev ning valimistulemus peaks selguma umbes südaööks.

Err.ee

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja