Friday , 20 September 2024
Donetski

TÄIENDATUD: Kohus vahistas Aivo Petersoni ja kaks meest, Eesti riigi vastase suhte loomises

Kaitsepolitsei pidas kinni kolm meest kahtlustatuna Eesti riigi vastase suhte loomises. Tegemist on esialgse kahtlustusega, mis võib menetluse kestel muutuda või täpsustuda.

Kinnipeetute hulgas on kaks Eesti kodanikku ning üks Eesti elamisloaga Venemaa kodanik. Üks kinnipeetu on Aivo Peterson.

Kolme mehe vahistamist taotles Harju maakohtult riigiprokuratuur. Kohus nõustus prokuratuuri taotlusega ning leidis, et kuriteokahtlus on põhjendatud. Kohtu hinnangul võivad mehed vabaduses viibides asuda kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduma ja on ka oht, et nad võivad kuritegude toimepanemist jätkata.

Kohus võttis laupäeval määrusega mehed kuni kaheks kuuks vahi alla. Määrus ei ole jõustunud ning seda on võimalik Tallinna ringkonnakohtus vaidlustada.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

Aivo Peterson on liikumise Koos / Vmeste üks juhtliikmeid ja kandideeris riigikogu valimistel Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas Ida-Virumaal ning sai seal 3969 häält.

Peterson on esinenud varem Venemaad pooldavate avaldustega ja külastanud Venemaa okupeeritud Ukraina regioone, kust ta viimati naasis sellel nädalal.

Err.ee

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja