Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
tiktok gff8bb77d3 640

Eurokomisjon keelas töötajatel töötelefonides Tiktoki kasutamise

Veebiväljaande Politico allikate teatel keelas Euroopa Komisjon turvalisuse probleemide tõttu oma töötajatel töötelefonides kasutada populaarset Hiina rakendust Tiktok.

Euroopas kasvab kriitika Tiktoki ja selle Hiina emafirma ByteDance vastu. Euroopa ametnikud muretsevad, et Hiina tehnoloogiafirmad aitavad kommunistlikul parteil koguda lääneriikides elavate inimeste andmeid.

Loe ka: Tiktok üritab nüüd parandada suhteid Euroopa Liiduga.

TikTok kinnitas eelmisel aastal , et nende Euroopas asuvate kasutajate andmetele omavad ligipääsu ka Hiinas asuvad Tiktoki töötajad.

“Neljapäeva hommikul anti kõikidele töötajatele korraldus Tiktok oma ametlikest seadmetest eemaldada. Nad peavad rakenduse eemaldama ka oma isiklikest seadmetest, kui seal on tööga seotud rakendusi. Kui töötajad tahavad oma isiklikus telefonis jätkata Tiktoki kasutamist, siis peavad nad sealt eemaldama tööga seotud rakendused,” ütles üks kõrge Euroopa Komisjoni ametnik Politicole

Politico teatel kaaluvad sarnast Tiktoki kasutamise keelustamist ka teised Euroopa Liidu institutsioonid. Euroopa Parlamendil võib siiski kuluda palju rohkem aega, et selline poliitika kehtestada. 

USA juba keelas hiljuti valitsusametnikel töötelefonides Tiktoki kasutamise. Sarnaseid meetmeid kaalub ka Hollandi valitsus. 

Tiktok teatas hiljuti, et platvormil on Euroopa Liidus 125 miljonit aktiivset kasutajat.

Err.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud