Saturday , 21 September 2024
Erakorralised uudised
venemaa

Olenemata koostööst või selle puudumisest pole Kreml pidanud EKRE-s pettuma.

JUHTKIRI –  EKRE ise andis Wagnerile põhjuse kosja tulla

Väljaande Politico omandatud ja mitmest allikast kontrollitud dokumendid näitavad, et Kremliga seotud Wagneri eraarmee juht Jevgeni Prigožin otsis 2019. aastal EKRE-ga kontakti. „Ah siis sellepärast levitab EKRE seisukohti, mis sobivad nii hästi Moskva eesmärgiga lõhkuda lääneliitlaste ühtsust!“

egelikkus on ilmselt komplitseeritum. Rõhutame, et artiklist ei selgu, et EKRE-ga kontakti otsimisest oleks tingimata asja saanud. Isegi kui Wagneri rühmitusel õnnestus oma agentide või mõtetega erakonda imbuda, pole ametlik koostöö Kremli eraarmeega ka salajases vormis kuigi tõenäoline. Vastasel juhul võinuksime ilmselt lugeda sellest Politico artikli asemel esmajärjekorras kaitsepolitsei algatatud kriminaalasjast või vähemalt aastaraamatust.

Loe ka:  EKRE: Politico väited Prigožini ja EKRE seoste kohta on libauudis

Loe ka:  Politico: Wagneri eraarmee boss Prigožin plaanis 2019. aastal EKRE kaudu infooperatsiooni

Wagneri poolt vaadates oli tegemist Magadani infooperatsiooni osaga, selle eesmärk on Euroopas, Aafrikas ja Mehhikos (ja võib-olla kaugemalgi) avalikku arvamust mõjutada, nii et see paremini Kremli soovidega sobiks. Wagneri eraarmee on palgasõdurite üksus, mis enne Venemaa täiemahulist Ukrainale kallale tungimist tegi maailma eri paikades Venemaa „musta tööd“. Praegu Ukraina-vastast sõda juhtiva Valeri Gerassimovi doktriini järgi on nüüdisaegse sõjapidamise üks olulisemaid tahke just infosõda, et potentsiaalse vastase tahet nõrgestada.

Loe edasi SIIT

Allikas: epl.delfi.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud