Thursday , 19 September 2024
venemaa

TÄIENDATUD: Prigožin „ülestunnistuses“: jah, tegime Mart Helmega koostööd!

Ajaleht Politico paljastas täna salajastel dokumentidel põhineva uurimuse, mis annab ülevaate Prigožini juhitud infooperatsioonidest kogu maailmas.

Üks konkreetne dokument näitab, kuidas Prigožoni palgal olevad operatiivtöötajad kavatsesid 2019. aasta Euroopa Parlamendi valimiste eel leida skeeme, toetamaks EKRE erakonda Eestis.

Politico kirjutab, et operatiivtöötajad plaanisid levitada Eestis ka narratiive nagu näiteks „Euroopa Liidu põhjustatud probleemid Eestis“ ning plaanisid vastukampaaniaid toonase Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi ja Reformierakonna juhi Kaja Kallase vastu.

TÄIENDUS: 27.02.2023

Täna teatas Wagneri eraarmee eestvedaja ja oligarh Jevgeni Prigožin Politico artiklit kommenteerides, et tegigi koostööd toonase EKRE esimehe ja hilisema siseministri Mart Helmega.

Sotsiaalmeediakanalis Telegram avaldas Prigožini valdusettevõtte Concord Group pressiteenistus, et Baltikumi propagandaportaal Baltija oli küsinud Prigožinilt küsimusi Politico artikli kohta ja viimane olla vastanud järgnevalt: „Oleme EKRE endise esimehe Mart Helmega töötanud koos kaua aega. Meie koostöö algas 2019. aastal meie Lääne-vastase strateegia osana. Meie esindajad käisid isegi tema kabinetis.“

Ta lisas: „Te teate meie positsiooni Ameerika valimiste suhtes ja Helme kutsus Bidenit pärast USA valimisi „korruptiivseks tüübiks“ ning ütles, et sealsed valimised on võltsitud. Paraku meie Lääne-vastane suund on läbi kukkunud. Aga muidugi, Mart Helme on kahtlane/mitmetimõistetav isik, kel on Venemaaga olnud minevikus keerulised suhted, aga kui ta oli siseminister, täitis ta alati meie kokkulepet.“

Loe edasi SIIT

Alliaks: Delfi.ee 

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos