Saturday , 21 September 2024
Erakorralised uudised
Ukraina

Välisminister Reinsalu: rahu Ukrainas saab tulla vaid Ukraina tingimustel

 

 

Välisminister Urmas Reinsalu kohtus eile, 10. veebruaril ASEAN-i riikide Indoneesia, Malaisia, Tai ja Vietnami diplomaatiliste esindajatega. Kohtumisel käsitleti Venemaa sõda Ukraina vastu ning arutati Eesti koostööd ASEAN-i ja selle liikmesriikidega.

 

„Jagasin kohtumisel osalenud ASEAN-i liikmesriikidega veendumust, et peame üheskoos kaitsma ÜRO põhikirjas sisalduvaid põhimõtteid. Rõhutasin, et rahu Ukrainas saab tulla vaid Ukraina tingimustel ja soovil. Samuti toonitasin, et on oluline edasi liikuda eritribunali loomisega, et sõjakurjategijad vastutusele võtta,“ sõnas Reinsalu.

 

Välisminister tunnustas Euroopa Liidu ja ASEAN-i tihedat koostööd ning tervitas Indoneesia aktiivset rolli ASEAN-i eesistujana. „Meie jaoks on väga oluline arendada koostööd nii ASEAN-i kui selle liikmesriikidega.“

 

Reinsalu tõi hea näitena hoogustuvast koostööst Kagu-Aasia piirkonnas välja Eesti saatkonna avamise Singapuris ja mitmete ettevõtluskeskuste rajamise Aasia riikides. Konkreetsete koostöövaldkondadena arutati digi- ja rohepööret ning usaldusväärset ühendatust.

 

ASEAN-i ehk Kagu-Aasia Maade Assotsiatsiooni (Association of Southeast Asian Nations) kuuluvad kümme Kagu-Aasia riiki: Brunei, Filipiinid, Indoneesia, Kambodža, Laos, Malaisia, Myanmar, Singapur, Tai ja Vietnam. Indoneesia, Malaisia, Tai ja Vietnami suursaadikud resideeruvad Helsingis.

 

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud