Saturday , 21 September 2024
Erakorralised uudised
kmk

Margus Allikmaa: mõnutunne, mis enne tuli uimastitest, tuleb nüüd avalikult rääkimise kaudu

Oleks kõigil sõltlastel jõud ja julgus valida sama tee. Välja rääkimine on päästva jõuga. Märt Avandi on tark inimene ja kindlalt on tal olnud ka head nõustajad. Oma uimastisõltuvusest avalikult rääkimine – mida avalikumalt, seda parem – on piltlikult öeldes ühe sõltuvuse asendamine teisega. Alkoholisõltuvusest aitas vabaneda kokaiin ja kokaiinist aitab vabaneda avalikult rääkimine.

See mõnutunne või tegelikult mingitest pingetest ja piiretest vabanemine ehk rahvakeeli „laks“, mis enne tuli uimastitest, tuleb nüüd avalikult sellest rääkimise kaudu. Beltsebul tuleb välja ajada Beltsebuliga. See ei ole etteheide. Vastupidi, oleks ainult kõigil sõltlastel see jõud või julgus valida sama tee. Jah, kindlasti leidub neid, kes peavad seda mingiks järjekordseks „kunstiinimese“ egotripiks või milleks iganes, aga kui see inimese päästab, on see ainuõige valik.

Olen erinevates kultuurikollektiivides töötamise jooksul näinud pealt üsna mitme tuntud ja tunnustatud kultuuriinimese kannatusi. Näinud pealt nende vajumist järjest sügavamale ja sügavamale ahastuse, meeleheite ja vahel ka lootusetuse sohu.

loe edasi siit

alikas: epl.delfi.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud