Thursday , 19 September 2024
avandi

Õigusteadlane Märt Avandi kokaiini tarvitamise juhtumist: tõenäoliselt oli tegu kuriteoga

Täiendus 23.02.2023

Kuna Märt Avandi tunnistas, et tal kulus päevas 3–4 grammi kokaiini ja ei ole andmeid, et ta oleks seda hulka väikeste koguste kaupa hankinud, oli tõenäoliselt tegemist kuriteoga, sest ta käitles narkootilist ainet suures koguses, leiab Tartu ülikooli õigusteaduskonna professor Jaan Ginter.

Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seaduse paragrahv 151 kohaselt on narkootilise või psühhotroopse aine arsti ettekirjutuseta tarvitamine või väikeses koguses ebaseadusliku valmistamine, omandamine või valdamine väärtegu.

„Kuid kuna Avandi tunnistas, et tal kulus päevas 3–4 grammi kokaiini ja ei ole andmeid, et ta oleks seda hulka väikeste koguste kaupa (st päevas rohkem kui kolm ostu tehes) hankinud. Seega tõenäoliselt oli tegemist kuriteoga, sest Avandi käitles narkootilist ainet suures koguses,“ selgitas Tartu ülikooli õigusteaduskonna professor Jaan Ginter Õhtulehele.

Loe edasi SIIT

Nii mõnedki välismaa saarid on tunnistanud või vahele jäänud sellega, et on tarbinud kokaiini või mõnd muud narkootikumi. Eestis on teema pigem tabu, ent see ei tähenda, et ainetetarbimist siinsete tuntud inimeste seas ei eksisteeriks. Eksisteerib ja ilmselt rohkem, kui paljud aimata või kartagi oskavad. Sel teemal teeb tänases “Pealtnägijas” väga ootamatuna tundva ja julge avalduse Märt Avandi, kes tunnistab, et tarvitas 10 aastat kokaiini!

Märt Avandi tunnistab üles, et ta on kokaiini mõju all teinud tööd. “Te olete näinud mind saadet juhtimas. Te olete näinud mind etendust mängimas laval. Te olete näinud mind kontsertidel ka. Ütleme niimoodi, et kogu oma töö ja kõikide laval olekute kontekstis on neid ikkagi vähe. Aga neid on olnud nende aastate jooksul ikkagi lõppeks palju, sest see on kestnud kümme aastat,” sõnab näitleja.

Avandi nendib, et tegelikult on sellises seisundis sooritus laval väga kehv. Kui mees on ainet tarvitanud, siis ta on laval alati olnud kehvem versioon endast. “Seepärast, et see ületõmbamise faas tuleb päris kiiresti kätte ja see faas laval on puhas enesetapp, sest igasugustest emotsioonide väljendamisest on asi kaugel. See kramplik, masinlik, robotlik. Parimal juhul arvab publik, et Märdil on halb päev. Mõned terasemad oskavad läbi näha. Ma arvan, et Eestis on kindlasti inimesi, kes on läbi tele-ekraani ka aru saanud, et midagi on valesti,” tõdeb mees.

loe edasi siit

allikas: sky.ee

Vaata ka:

taroskoop minuaeg.com

Taroskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Kaart: RikkausTõlgendus: Täna võib sul tekkida tunne, et oled

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis