Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
mmaksuamet

Tagatised tollis ja maksude maksmine

Liidu tolliseadustik sätestab juhud, millal tollile tuleb tolliprotseduuride läbiviimisel maksta tollimaks või millal esitada tagatis.
Kaupade importimisel tuleb üldjuhul lisaks tollimaksule tasuda ka käibemaks ja aktsiis, kus asjakohane. Teatud juhtudel tuleb maksude kohese tasumise asemel esitada tollile tagatis. Sellisteks juhtudeks on näiteks maksude tasumise tähtaja edasilükkamine, kauba koheseks vabastamiseks vajalik tagatis näiteks kriitilise kvoodi või ajutise dumpingu puhul, eriprotseduuride tagatised, jt. Tagatise summa peab katma kõik maksusummad.

Tasumise ja/või tagatise esitamist nõutakse isikult tollivormistuse ajal – kaupa ei saa enne kasutada, kui maksud on tasutud või tagatud. Kui tagatise esitamine on kohustuslik, siis nõutakse isikult üldjuhul üksiktagatise esitamist, kuid lihtsustusena on lubatud (teatud tingimustel) esitada ka üldtagatis, mis on ette nähtud mitme tolliprotseduuri, deklaratsiooni või tollitoimingu tagamiseks. Teatud tollitoiminguid saab Eestis teha ainult juhul, kui on esitatud üldtagatis.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud