Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
Mart Kallas

TÄIENDATUD: Riigikokku pürgiv Mart Kallas (EKRE) vaidlustab liiklusraevu eest saadud trahvi

Politsei peatas jalgratturile otsa sõitnud EKRE Tallinna fraktsiooni juhi Mart Kallase juhtimisõiguse, poliitik kaebas otsuse edasi. Kallase autot jalaga löönud jalgratturit ei karistatud.

Kallas kinnitas, et politsei soovib teha talle trahvi ja mõneks ajaks ka tema load ära võtta. “Eks ajakirjanduse roll oli ka seal taga täiesti tuntav. See oli väärkäsitlus absoluutselt, millest iseenesest ka teie osa võtsite,” sõnas Kallas.

42-aastase autojuhistaažiga poliitiku häda sai alguse 28. oktoobri õhtupoolikul. Parasjagu Bolti heaks taksot sõitnud Kallas märkas bussijaama juures tumedates riietes ja ilma helkurita jalgratturit. Poliitiku enda sõnul oli neil sõnavahetus, mille järel ta bussijaama parkimistaskust välja sõitis ja mööda Lastekodu tänavat teele asus.

Sealt edasi toimunut võib kaaderhaaval vaadata videost, mille Kallas ise mõned päevad hiljem sotsiaalmeediasse laadis. Kõigepealt sõitis jalgrattur autole risti ette, sai sellelt kerge müksu ja lõi siis jalaga vastu auto esiosa.

Seejärel sõitis rattur mõned meetrid edasi, jäi uuesti seisma ja hakkas ratta seljast maha ronima. Samal hetkel alustas sõitu Kallas ning pööras auto nina jalgratturi poole. Jalgrattur tõstis oma sõiduvahendi üles ja mõni hetk hiljem auto ja jalgrattur kohtusid.

Kallas selgitas pärast juhtunut, et jalgrattur ründas teda oma rattaga ning hüppas ise auto kapotile. Politsei hindas asja teisiti ja määrast Kallasele liikluseeskirjade rikkumise eest karistuse.

Poliitik kaebas otsuse edasi ning peagi arutatakse asja kohtus.

“Siis, kui kohapeal tehti protokolli, olid seal mitmed tunnistajad. Menetleja ei küsitlenud absoluutselt tunnistajaid ja see rattaloopija, rattahuligaan oli tunnistajarollis. Teda käsitleti tunnistajana mitte osapoolena,” kirjeldas Kallas oma vaide ühte nurka.

Kannatada rattur Kallase sõnul ei saanud. “Ratas oli tal korras ja tal ei olnud mingisuguseid vigastusi,” sõnas poliitik, kelle sõnul ei tohiks teda kindlasti ainukeseks süüdlaseks pidada.

“Kui jalgrattur poleks liikluseeskirju rikkunud, siis poleks mitte midagi juhtunud,” ütles Kallas.

“Ma tegin vaide, kus tõin välja liiklusseaduse paragrahvid, mida konkreetselt antud jalgrattur rikkus. Ja kui ühiskonnas on kokku lepitud liikluseeskirjad, siis kõigil osapooltel tuleb neid täita, mitte ainult autojuhtidel,” sõnas Kallas.

Kallase sõnul jalgrattur oma rikkumiste eest karistada ei saanud.

Politsei- ja piirivalveametist teatas, et kuna ees seisab kohtumenetlus, siis nad juhtunu kohta lähemaid kommentaare ei anna.

Täiendus 03.03.2023

Riigikogusse pürgiv EKRE munitsipaalpoliitik Mart Kallas sai ratturi allaajamise eest 560 eurot trahvi ja kaotas juhtimisõiguse kaheks kuuks. Ta vaidlustas selle täna Harju maakohtus. Mis eelnes videos nähtavale intsidendile?

Mart Kallasele määrati selle eest 560 eurot trahvi ja võeti kaheks kuuks juhtimisõigus. Kallas polnud aga nõus, et tema oleks liikluseeskirju rikkunud. Ta palkas vandeadvokaat Olavi-Jüri Luige tunnitasuga 250 eurot pluss käibemaks ja asus trahvi vaidlustama.

Kallas taotleb väärteomenetluse lõpetamist menetlust välistavate asjaolude või siis otstarbekuse kaalutlusel. Luik tõi esile, et ebaõiglaselt on jäetud karistamata Aleksandr, kes Kallase autot lõi ja karistuse on saanud ainult Kallas ja seda seetõttu, et ta on poliitik.

Loe edsasi SIIT

Vaata ka:

roolijoodik

Politsei tänab inimesi, kes andsid teada, kus sõidavad roolijoodikud

Politsei- ja Piirivalveamet tänab kõiki inimesi, kes suvistel liiklustalgutel märkisid üles teid, kus sõidavad joobes

285451340 7703501596356749 5373826127852302131 n

20.09.24 Usalda oma sisetunnet ja vali üks kaart. Ava, loe mis sõnum Sulle on!

Kaartide vastused: Kui Sa valisid kaardi nr 1: Pööra tähelepanu looduse saadetud sõnumitele. Loodus räägib