Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
M26 Taser

Siseministeerium tahab politseile laiemaid õigusi taseri kasutamiseks

Siseministeerium esitas riigikogu menetluses oleva relvaseaduse muutmiseks täiendavad ettepanekud, millega politsei saaks suuremad võimalused elektrišokirelva ehk taseri kasutamiseks.

“Kooskõlastatult justiitsministeeriumiga teeme ettepaneku lisada eelnõusse elektrišokirelva kasutamise aluseid puudutavad muudatused,” öeldakse siseminister Lauri Läänemetsa allkirjaga dokumendis, mis on saadetud riigikogu õiguskomisjonile. Komisjonis on menetluses relvaseaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise eelnõu 627 SE.

Kui varem võis politsei või muu korrakaitseorgan kasutada taserit olulise või kõrgendatud ohu tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks, siis täienduste kinnitamisel riigikogus võib  elektrišokirelva kasutada ka isiku kinnipidamiseks, kui see on vajalik tema vastupanu- või põgenemisvõimetuks muutmiseks.  

Samas rõhutatakse, et taseri kasutamine on seadusega rangelt piiritletud ja seda võib kasutada juhul, kui isikult võib seaduse või kohtulahendi alusel võtta vabaduse või see on temalt seaduse või kohtulahendi alusel võetud ning olukorras, kus isik püüab põgeneda või osutab kinnipidamisel vastupanu, nagu näiteks psühhiaatrilise abi seaduse alusel kohaldatav tahtest olenematu psühhiaatriline abi või väljasõidukohustuse ja sissesõidukeelu seaduse alusel toimuv kinnipidamine väljasaatmiskeskuses.

loe edasi siit

allikas: err.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud