Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
eur g8ff142549 640

Erikomisjon käsitleb toimetulekutoetuste maksmise korraldust

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab täna hommikul peetaval avalikul istungil toimetulekutoetuse kui sotsiaalabi korraldust ja selle maksmisega seotud probleeme.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul näitas Riigikontrolli kontrolliaruanne, et Sotsiaalministeerium pole toimetulekutoetuse kui riikliku toetusmeetme ühetaolist rakendamist piisavalt suunanud ja seetõttu on omavalitsustes tekkinud toetuste maksmisel suured käärid. “See tähendab, et sarnases olukorras inimesed saavad Eesti eri paigus erinevas suuruses toimetulekutoetust, kusjuures sageli jääb toetuse saajatele pärast tegelike eluasemekulude tasumist kätte toimetulekupiirist vähem raha. Samuti näitas Riigikontrolli aruanne, et abivajajate koormus toetuse taotlemisel on kohati ülemäära suur,” ütles ta. “Soovime saada komisjoni istungil täpsema ülevaate, miks on riikliku toetusmeetme rakendamisel tekkinud omavalitsustes niivõrd suur ebavõrdsus ning mida plaanib Sotsiaalministeerium teha, et probleemid lahendada.”

Erikomisjoni istungile on kutsutud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektor Jan Trei ja nõunik Mailiis Kaljula, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhtivspetsialist Ulli Luide, Tartu Linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Merle Liivak, Saue Vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Marelle Erlenheim, Riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen ja auditijuht Tambet Drell.

Komisjoni avalik istung algab kell 9 ja seda saab jälgida veebiülekandes.

Videosalvestisi istungitest saab vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil. (NB! Salvestised jõuavad veebi viivitusega.)

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud