Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised
energia

TÄIENDATUD: Eesti Energia võttis kriitikat kuulda, viiekordne hinnatõus jääb ära

Täendus: 25.01 – Rahageenius kirjutas eile Eesti Energia plaanist tõsta tuhandetel klientidel elektri tagasiostu marginaali pea viiekordselt. Elektrimüüja käitumine pälvis päikeseparkide omanike seas tulist kriitikat. Sellest lähtuvalt teatas Eesti Energia klienditeenuste valdkonna eest vastutav juhatuse liige Agnes Roos värskelt, et ettevõte jätab hinnatõusu üldse ära.

Eesti Energia pressiesindaja kinnitusel ei lükata hinnatõusu edasi esialgu kavandatud märtsis asemel aprilli vaid jääb üldse ära. Eesti Energia klienditeenuste valdkonna eest vastutav juhatuse liikme Agnes Roosi sõnul saavad nad klientide tagasisidest aru, et sellised muudatused vajavad rohkem aega ja selgitust.

24.01. Hinnatõusud on peagi saamas igapäevaseks nähtuseks. Järjekordse hinnatõusu on võtnud ette Eesti Energia (EE) eraisikutest klientide osas, kes on eramaja katustele või maajaamadele päikesepaneelid paigaldanud. Protsentuaalselt jääb osade klientide puhul hinnatõus 499% kanti ehk viiekordseks. 

Ettevõtte Eesti turu juht Dajana Tiitsaar tõdes Rahageeniusele, et hind tõuseb kõigil Eesti Energia klientidel, kes on lepingu sõlminud enne 2022. aasta sügist. Hinnatõusuks on mõistagi olemas loogiline põhjendus – elektrienergia kallinemine. 

Kuna seadus ei keela hinda tõsta ehk juriidiliselt on kõik korrektne ei ole majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil elektrimüüjale etteheiteid. Samuti ei näe sekkumiseks ajendit konkurentsiamet ega rahandusminister Annely Akkermann. 

EE tunnistab, et klientidele anti uue hinnakirjaga harjumiseks liiga vähe aega

Eilse päeva jooksul said mitmed tuhanded EE kliendid kirja, milles elektrimüüja teavitas neid 1. märtsist kehtima hakkavast hinnatõusust. Kuigi hinnatõusuni on veel jäänud veidi üle kuu oodati klientidelt tagasisidet juba järgmise nädala kolmapäevaks ehk 1. veebruariks. 

Loe edasi SIIT

Allikas: raha.geenius.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud