Friday , 20 September 2024

Kuidas käituda esimesel kohtingul?

Kuidas käituda esimesel kohtingul, et jätta endast võimalikult hea mulje? Mida peaksid kindlasti vältima, kui soovid, et sinu kaaslane tunneks end hästi ja sooviks sinuga ka järgmisele kohtingule tulla?

Sa oled oma huviobjekti endaga välja kutsunud – kuidas edasi? Oluline pole, kui palju sa raha kulutad, vaid see, kui palju sa teda esile tõstad. Sa võid planeerida suurepärase kohtingu sentigi kulutamata – minge piknikule, matkale või mõnele tasuta kultuuriüritusele või muuseumi. Ole loominguline ja mänguline. Minge seiklema.



Avaldame sulle ühe väikese saladuse. Karussellil sõitmine, bendžihüpped või mingi muu seikluslik tegevus, millega kaasneb natuke hirmutunnet, võib su kohtingule vaid kaasa aidata. Psühholoogiline reaktsioon hirmule on väga lähedane psühholoogilisele reaktsioonile, mis kaasneb erutusega. Parem amügdala- ajuosa, mis kõige enam hirmu kogeb – on see osa ajust, mis on seotud seksuaalse erutusega. Sageli aetakse need kaks tunnet omavahel segamini. Ka hormoonid mängivad suurt rolli. Tehes midagi uut, põnevat või ohtlikku, vallanduvad samad hormoonid mis armudeski (dopamiin, norepinefriin ning fenüületüülamiin). Seega, tehke midagi ärevusttekitavat ja seikluslikku, erutage oma kesknärvisüsteemi ning teineteist.

Kohting on ka vestluse edasiarendamine ning võimalus teineteist paremini tundma õppida. Küsi ta huvide, hobide, unistuste ja plaanide kohta. Uuri, kuhu ta on reisinud ja mida talle teha meeldib, kes on ta parimad sõbrad ja mis talle nende juures meeldib. Küsi ta pere ja lemmikloomade kohta (kui tal neid olema juhtub) ning selle kohta, kus ta koolis käis. Esita avatud küsimusi selle kohta, mis talle kõige enam huvi pakkunud ja kujutlusvõimet ärgitanud on. Loomulikult on piir ülekuulamise ja vestluse vahel õhkõrn. Püüa reaalselt kuulata, ära jäta muljet, nagu oleks tegu ettevalmistatud küsimustega, justkui tööintervjuuga.

Ka kehakeel on tähtis. Hügieen. Ole härrasmees. Ava uksi, kõnni liiklusepoolsel küljel, hoia temaga sama tempot, näita oma kaitseinstinkte. Küsi endalt, kuidas käituks Kangelane ja päris kindlasti tuleb ta sinuga veel järgmiselegi kohtingule. Ole kaitsev, ole härrasmees ning – mis kõige olulisem – ole sina ise.


Ole valmis jagama ka oma huvisid, hobisid, unistusi. Aga esmalt kuula. Räägi ka enda parimatest sõpradest, räägi talle, millised nad on ja räägi sellest, kus sa oled reisinud, mis sulle reisimise juures meeldib või ei meeldi. Erinevalt meestest on naised palju enam häälestunud koostööle, mitte konkurentsile. Seega, kui te midagi arutate ja teie arvamused ei ühti, ära ütle, et ta eksib. Sa võid näiteks öelda, et see, mis ta ütleb, on huvitav. Palu tal oma seisukohta rohkem selgitada. Pärast ärakuulamist ning huvi ülesnäitamist on täiesti okei öelda, mida sina arvad. Kuid ära oma seisukohti esita viisil, mis teda alavääristaks.

Ära räägi oma endistest kallimatest. Ära räägi lugusid, mis näitavad sind ohvri rollis. Räägi sellest, kes sa oled ja kuhu suunas sa liigud.

Ära tee saatuslikku viga nagu mõned: ära küsi, kuidas teie kohting tema arvates sujub. Ära küsi, kas sa talle meeldid. See näitab sind vaid ebakindla ja hädisena. Tunneta teda ja sa tead, mida ta mõtleb. Ebakindlus on ülitõhus vahend sümpaatia kustutamiseks ning miski muu ei lükka sind kiiremini sõbratsooni kui see.

Küsi avatud küsimusi.
Ole autentne.

Tekita turvatunnet hea kuulajana. Aseta naine iga vestluse või kohtingu keskmesse.
Vaata silma ja peegelda naise liigutusi loomulikul ja sundimatul moel.
Puuduta kergelt naise kätt, kui sa teda tantsima või välja kutsud või talt telefoninumbrit palud.
Ole esimest kohtingut planeerides loominguline; püüa leida midagi seikluslikku, mängulist või erutavat.
Ole härrasmees – ava uksi, paku istet.
Ole kaitsev ja enesekindel.

Autor: John Gottman

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja