Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised

Isamaa lubab lapse eest tulumaksuvaba miinimumi 5000 eurot aastas

Isamaa volikogu kiitis teisipäeval heaks riigikogu valimiste loosungi ning tutvustas oma esialgset programmi. Üks lubadus on perepõhine tulumaksureform, millega saab iga alaealise lapse eest tulumaksuvaba miinimumi 5000 eurot aastas.

Tallinnas kogunenud Isamaa volikogu kiitis heaks valimiste loosungi “On vaid üks isamaa!”.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tutvustas kolme programmilist seisukohta, millest üks on perepõhine tulumaksureform. Selle järgi saaks iga alaealise lapse eest tulumaksuvaba miinimumi 5000 eurot aastas ja abikaasade ühisdeklaratsiooni kogu tulumaksuvaba miinimumi ulatuses mõlemale abikaasale.

Isamaa lubab teha ka perepõhise pensionisüsteemi uuenduse, suurendades lapse eest ettenähtud aastakoefitsienti 3,5-lt seitsmeni, andes selle õiguse ka pärast 2013. aastat sündinud laste vanematele. Reformi tulemusena saab lapse kasvatanud vanem iga lapse eest aastas lisapensioni.

Isamaa lubab ka arendada kaitseliitu ning tagada kaitseliidule riigikaitseliste ülesannete täitmiseks ja mittesõjalisteks tegevusteks vajalikud vahendid ning kodanikukaitse.

Isamaa lubab ka tõsta õpetajate töötasu alammäära 125 protsendini Eesti keskmisest palgast. “Rahastame kõrgharidust nii, et see võimaldab maksta kõrgkooli professorile neljakordset, kaasprofessorile kolmekordset ja doktorikraadiga lektorile kahekordset Eesti keskmist töötasu,” teatas erakond.

Isamaa valimisprogramm valmib järgmise aasta jaanuaris.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud