Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised

Keskerakond soovib kolmeastmelist tulumaksu

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles Rakveres peetud erakonna volikogul, et erakond läheb valimistele vastu lubadusega kehtestada tulumaksule kolm astet.

“Keskerakond tuleb täna välja oma astmelise tulumaksu ideega nendeks valimisteks. See tähendab kolme astet, esimene on tulumaksuvaba miinimumi tõus 725 euroni järgmisel aastal, mis on võrdne ka miinimumpalgaga. Teine aste on täna kehtiv 20 protsenti. Kolmas aste on kaks keskmist palka ja sealt edasi hakkab kehtima tulumaks 30 protsenti,” ütles Ratas.

Ratas märkis, et käesoleva aasta kolmandas kvartalis tähendaks see 30-protsendilist tulumaksu inimestele, kelle brutokuupalk on 3400 eurot ja enam.

“Võib julgelt väita, et inimesed, kes teenivad kuni 3000 eurot brutopalka võidavad uuest süsteemist aastas kuni 1740 eurot,” ütles Ratas.

“See on õiglane, kui need inimesed, kes teenivad Eestis rohkem, ka panustavad protsentuaalselt rohkem,” rääkis Ratas.

Ratase sõnul oleks nende ettepaneku rakendamisel kaotus riigieelarvest väiksem kui Reformierakonna ettepanekul kehtestada ühetaoline tulumaksuvaba miinimum. “See ka kõrgema astme puhul toob raha. Summa summarum jääb see idee samuti miinusesse,” ütles ta.

Err.ee

Vaata ka:

Grigori 3

Politsei palub abi Tallinnas kadunud 74-aastase Grigori asukoha tuvastamisel.

Grigori lahkus 19. septembril veidi enne südaööd enda Pirital asuvast kodust ning istus Nurmeku peatuses

ingel

Ingli Sõnum – Reede, 20. september 2024

Armsad hingelised, täna on päev, mil inglid saadavad teile erilise kaitse ja juhatuse. Nad paluvad