Friday , 20 September 2024

Saaremaal ja Hiiumaal on elektrita üle 7000 majapidamise

Elektrilevi andmetel on Saaremaa vallas elektrikatkestustest mõjutatud kliente üle 5000, Hiiumaa vallas on neid ligikaudu 1700.

Rikkelised katkestused saartel said alguse ööl vastu laupäeva, kui Lääne-Eestis algas tihe lumesadu.

“Saaremaal on hetkel 25 keskpingeriket, mille tõttu on 5184 klienti pingeta ja Hiiumaal on seitse keskpingeriket, mille tõttu on 1703 klienti pingeta,” ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Loe ka: Transpordiamet hoiatab raskete ilmaolude eest Saaremaal

Loe ka: HOIATUS! Esmaspäeval on Eestis SUUR LUMETORM!

Kui kaua olukord kestab, on keeruline hinnata, kuna jätkuvalt sajab seal jäävihma juurde ja tekib ka uusi rikkeid, sõnas Puusepp.

“Meil brigaadid on öö läbi toimetanud ja hommikul tulid värsked brigaadid juurde, kes aitavad rikkeid likvideerida. Üritame tänase päeva jooksul enamus rikkeid korda saada. Ilmselt mõned jäävad ka homseks,” lisas Puusepp.

Öö jooksul sadas saartel maha üle 30 sentimeetrit lund. Lumesadu oli väga intensiivne: kaheksa sentimeetrit tunnis. Tugev sadu algas reede õhtul Lääne-Saaremaal ning laienes laupäeva hommikuks üle terve saare.

Suurem sadu taandus hommikul, kuid kergem sadu jätkub prognoosi järgi kogu päeva. Kohati on lume raskus murdnud teedele puid.

Err.ee

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt