Friday , 20 September 2024

Tänasest 5.12 ei tohi toornaftat meritsi importida Venemaalt Euroopasse.

Esmaspäevast hakkab kehtima ka EL-i sanktsioon, mis keelab Venemaa toornafta meritsi impordi Euroopasse, kehtestades erandi ainult torujuhtmete kaudu imporditavale naftale. Nafta hinnalae seadmise puhul on tegemist sellele sanktsioonile täiendava meetmega, mitte ei asenda seda.

Hiina kompartei leevendab riigis koroonapiiranguid, see suurendab maailmas nõudlust nafta järele veelgi. Kreml teatas nädalavahetusel, et Venemaa hinnalage ei tunnista ning OPEC+ leppis pühapäeval kokku, et kartell oma naftatootmise eesmärkidest ei loobu.

Venemaa toornafta Urals hind oli esmaspäeva hommikul 64,22 dollarit barreli kohta. 

Venemaa asepeaminister Aleksandr Novak kordas pühapäeval, et Moskva ei tarni naftat nendesse riikidesse, mis kehtestasid hinnalae. 

“Me müüme naftat ja naftasaadusi nendele riikidele, kes meiega turutingimustel teevad koostööd, isegi kui peame tootmist veidi kärpima,” ütles Novak. 

Err.ee

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt