Thursday , 19 September 2024

Keit Pentus-Rosimannus läbis europarlamendi kuulamise

Valitsuse poolt Euroopa Kontrollikoja liikmekandidaadiks esitatud Keit Pentus-Rosimannus läbis teisipäeval Euroopa Parlamendi eelarvekontrolli komisjoni kuulamise.

Pentus-Rosimannuse kandidatuuri europarlamendi täiskogule otsustamiseks saatmise poolt hääletas 29 saadikut, vastu oli neli ja kaks puudus.

Kuulamise käigus esines Pentus-Rosimannus avasõnavõtuga ning vastas siis eelarvekontrolli komisjoni liikmete küsimustele.

Pentus-Rosimannus puudutas oma sõnavõtus ka Mart Helme Euroopa Parlamendi liikmetele tema kohta saadetud kirja ja ütles, et see on tema poliitilise oponendi saadetud ja kiri ei põhine faktidel.

“Ma ei osalenud oma esitamise protseduuris. Mind esitas peaminister, kes pani mind kandidaadina üles ja küsis minu luba,” ütles Pentus-Rosimannus.

Pentus-Rosimannus vastas enne kuulamist komisjoni raportööri, Tšehhi Piraadipartei liikme Mikuláš Peksa saadetud standardsele küsimustikule oma pädevuse, tausta ja huvide kohta.

Ehkki kontrollikoja liikmekandidaatide üle hääletab Euroopa Parlamendi täiskogu, jääb lõplik otsus kontrollikoja liikme määramisel siiski riikide valitsusi esindavale Euroopa Liidu Nõukogule, mille jaoks parlamendi seisukoht on ainult soovituslik.

Err.ee

Vaata ka:

taroskoop minuaeg.com

Taroskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Kaart: RikkausTõlgendus: Täna võib sul tekkida tunne, et oled

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis