Saturday , 21 September 2024
Erakorralised uudised

Vene propagandist RT eetris: vastupanu osutavad ukrainlased tuleks maha lasta, lapsed uputada või põletada 

Täiendatud 23.10

Vene saatejuht vabandas üleskutse eest põletada Ukraina lapsi

Vene riiklikult rahastatava telekanali RT saatejuht Anton Krassovski, kes kõrvaldati ametist üleskutse eest põletada Ukraina lapsi, vabandas esmaspäeval, vahendab BNS.

“Vabandan kõigi ees, keda see jahmatas. Vabandan Margarita ja kõigi ees, kes pidasid neid kommentaare pöörasteks ja mõeldamatuteks,” kirjutas 47-aastane Krassovski, kelle suhtes lääs on kehtestanud sanktsioonid.

RT (varem Russia Today) peatoimetaja Margarita Simonjan teatas ööl vastu esmaspäeva, et kanal peatab Krassovski “pöörase ja jälgi avalduse” tõttu temaga töösuhte.

Krassovski eelmise nädala kommentaar oli vastus saatekülalisele, kes rääkis kohtumisest 1980. aastatel Ukraina lastega, kes ütlesid, et peavad Venemaad okupandiks.

“Need lapsed tuleb uputada… nad tuleb oma osmikutesse kinni panna ja maha põletada,” ütles Krassovski, kelle sõnavõtt vallandas sotsiaalmeedias tormi.

Simonjan, kes on olnud Venemaa sõja tuline toetaja, ütles esmaspäeval, et tahab “hoiatada neid, kes kutsuvad hirmutegudele. Ärge tehte seda.”

Vene juurdluskomitee teatas, et andis pärast televaataja kaebust korralduse vahejuhtumit uurida.

Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba süüdistas pühapäeval RT-d “aktiivses genotsiidiõhutamises” ja kutsus kanalit üleilmselt keelustama.

Varem on Krassovski eetris öelnud, et Ukraina “ei tohiks eksisteerida ning me teeme kõik tagamaks, et see ei eksisteeriks”.

Ukraina memmed oleksid ilmselt valmis kogu oma kirsturaha ära andma, et Vene sõdurid neid vägistaksid,“ rääkis Vene propagandist Anton Krassovski käesoleval nädalal oma autorisaates „Antonüümid“.

„Mulle tundub, et ukrainlased on alati venelasi vihanud,“ jätkas ta.

Ent lisaks Ukraina vanaemadele jäid kirjanik Sergei Lukjanenkole ning RT saatejuht Krassovskile ette ka Ukraina lapsed. Saatekülaline Lukjanenko alustas juttu sellega, kuidas ta käis Ukrainas esimest korda 1980. aastal ning kuidas Ukraina lapsed rääkisid talle, et Ukraina on moskviitide poolt okupeeritud.

Loe edasi SIIT

Allikas: Delfi.ee

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud