Esmaspäev , 29 aprill 2024
Erakorralised uudised
photo 1509785307050 d4066910ec1e

Kohvidieet – uus trend kaalulangetamises!

Kohvidieet sobib tõelistele kohvifännidele. Kui kuulud nende hulka, saad mõnusalt kolme päevaga 3-4 kilogrammi alla võtta.

Kohv vähendab söögiisu ja kiirendab ainevahetust. Lisaks suurendab ta inimese füüsilist ning vaimset aktiivsust ja keskendumisvõimet. Samuti on kohvil organismi puhastav efekt – ta viib kehast välja kahjulikke vabu radikaale ja liigset vedelikku. On tõestatud, et hommikune kohvi joomine kiirendab ainevahetust 10 % võrra, mis tähendab võimalust süüa 200 kalorit päevas rohkem!

Kuid kohvidieedi puhul on tegemist väga range toitumissüsteemiga, mida üldjuhul ei soovitata noorematele kui 18 ja vanematele kui 35. Dieet on ühtlasi keelatud hüpertoonikutele ning seedehäiretega inimestele. Dieedi ajal ei tohiks ka spordiga tegeleda.




Kui sa tavaelus kohvi ei joo, siis võib dieet osutuda tervisele äärmiselt kahjulikuks ja sinule endale ebameeldivaks. Kui siiski soovid kohvidieeti proovida, siis on soovitatav alustada kohvi väikestes kogustes joomist juba 2 nädalat enne dieedi alustamist, et organism harjuks kofeiiniga.

Kui aga jood 2-3 tassi kohvi iga päev, siis võid julgelt antud dieeti proovida, kuid seda peaksid ettevaatlikult tegema ning oma terviseseisundit jälgima. Kui paned tähele peavalu, pearinglust, nõrkust  või liiga kiireid südamelööke, peaksid koheselt dieedi lõpetama.

Dieedi kestust – 3 päeva – ei tohi ületada. Dieeti võib korrata 3 kuu pärast.

MENÜÜ

Iga päev peaksid sööma üksnes 100-150 g mõru(kakaosisaldusega 70-80 %) šokolaadi ning jooma 7(ei rohkem ega vähem) tassi kohvi.

Kohv olgu ilma suhkru ega piimata. Võid lisada pipart või kaneeli.

Ära mingil juhul joo kaks kohvitassi järjest. Jäta iga tassi vahele vähemalt üks tund aega. Ära tarbi kohvi pärast kella 19.00, sest vastasel juhul võib tekkida uinumisega probleeme. On soovitatav pesta hambaid pärast iga kohvitassi, kuna kohv muudab hambad kollasemaks.

Kuna nii šokolaad kui ka kohv viivad kehast vedelikku välja, siis peaksid lisaks kohvile jooma 1,5-2 liitrit vett päevas. Eelista gaasita mineraalvett.

Vaata ka:

eur g8ff142549 640

Sotsiaalministeeriumi konkursitaotlus vähitõrjega seotud teadus- ja arendustöö keskuse rajamiseks sai Vabariigi Valitsuselt 2,6 mln eurot

Valitsus eraldas täna vähitõrjega seotud keskuse loomiseks 2,6 mln eurot. Keskuse eesmärk on koondada erinevate