Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised

Tartu jätab aastavahetusel ilutulestiku ära

Kui Tallinna linn proovib erinevate meetmete abil kokku hoida kümmekond miljonit eurot, siis seesugune kokkuhoiukava on koostamisel ka Tartu linnas. Nii näiteks saab juba öelda, et ka sel aastal tartlased ilutulestikku ei näe. Küll aga on veel analüüsifaasis mõtted, kas ja kui palju vähendada temperatuuri linna asutustes ning millal sisse- ja välja lülitada jõulu- ning tänavavalgustus.

Tartu linnapea Urmas Klaas räägib, et ka Tartul on kokkuhoiukava vaja. Küll aga koostatakse seesugust kava nii, et arvestatud on pikemaajalise vaate, mitte ainult eesseisvate talvekuudega.

“Räägime sellistest investeeringutest, mida me oleme teinud või planeerime järgmisel aastal teha, et see sääst ja kokkuhoid oleks suurema mõjuga,” ütles Klaas.

Näiteks toob Klaas suure Tartu linna valgustusprojekti, kus järgmise aasta jooksul on eesmärgiks välja vahetada 7000 naatriumvalgustit LED-valgustite vastu. Pärast sellist tööd on valdav osa Tartu linnast kaetud säästlikemate LED-valgustitega, lisab Klaas.

“See eelarve on hinnanguliselt praegu 2,8 miljonit eurot, mis me investeerime selleks. Ja see aastane kokkuhoid on pool miljonit – 700 000 eurot aastas. Siin me näeme, et see investeering teenib ennast tagasi mõne aastaga ja oleme nii saavutanud olulise kokkuhoiu,” lausus Klaas

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et