Saturday , 5 October 2024
Erakorralised uudised

ID-kaardi ja mobiil-ID töö eest vastutava ettevõtte suhtes algatati järelevalvemenetlus

ID-kaardi ja mobiil-ID töö eest vastutava ettevõtte suhtes algatati järelevalvemenetlus

Toomi kinnitusel oli neil kavas juba enne hiljutist katkestust kontrollida, kuidas SK kui elutähtsa teenuse osutaja täidab talle kehtestatud nõudeid, kuid pärast intsidendi otsustas amet tõsta menetluse prioriteetsust ja järelevalvemenetlus algatati esimesel võimalusel. SK juht Kalev Pihl ütles Geeniusele, et praegune menetlus on üsna erakordne ning kuna mõjutatud oli ka Smart-ID töö, peab ta võimalikuks, et ka Läti ja Leedu järelevalveasutused võivad intsidendi osas huvi üles näidata. 

Mitme asja kokkulangevus

30. augusti hilisõhtul esines SK süsteemides riistvaraline tõrge, mis päädis olukorraga, kus ID-kaardi, mobiil-ID ja Smart-ID kasutamine oli häiritud ligikaudu kolm tundi. Intsidenti tagantjärgi kommenteerides võttis SK juht Kalev Pihl selle kokku lühidalt – tegu oli väga paljude asjade kokkulangemisega. 

Tehnilist tausta võimalikult lihtsalt kirjeldades ütles ta, et arvutid, mis tahtsid süsteemidesse andmeid kirjutada, ei saanud seda teha, kuna süsteem ütles, et andmeid saab vaid lugeda, kuid mitte kirjutada. 
LOe edasi SIIIT
AllikaAS

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Laupäev 5 oktoober 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna võid tunda tugevat soovi oma eesmärkide poole liikuda. Energia

ingel

Ingli Sõnum: Laupäev 5 oktoober 2024

Sinu tänane ingli sõnum kannab endas armastuse ja toetuse energiat. Inglid tuletavad sulle meelde, et