Friday , 20 September 2024

Jüri Ratas tänas Jaapanit tugeva toetuse eest Ukrainale

 

Riigikogu esimees Jüri Ratas kohtus täna Tokyos Jaapani peaministri Fumio Kishidaga ning tänas teda tugeva toetuse eest Ukrainale.

Ratase sõnul on Jaapan Aasia ja Vaikse ookeani regioonis Eesti üks kõige olulisematest partneritest, kellega jagame inimõigusi ja õigusriigi põhimõtteid austavaid väärtusi. „Praeguses geopoliitilises olukorras on oluline, et samameelsed riigid hoiaksid kokku. Tänasin Jaapanit nii Venemaa agressiooni hukkamõistmise, Venemaale sanktsioonide kehtestamise kui ka tugeva toetuse eest Ukrainale,“ ütles ta.

Ratas ja Kishida arutasid kohtumisel ka Eesti ja Jaapani häid suhteid ning pidasid oluliseks neid veelgi arendada. „Kahepoolsetes suhetes soovime eelkõige süvendada koostööd digi- ja kübervaldkonnas, mis oluline osa Eesti kuvandist Jaapanis. Näeme võimalusi nii Eesti ja Jaapani ettevõtete kui ka valitsuste koostöö tugevdamiseks. Samuti on oluline veelgi tihendada koostööd Jaapani ja Euroopa Liidu vahel,“ ütles Ratas.

Ühtlasi avaldas Riigikogu esimees Jaapani peaministriga kohtumisel kaastunnet endise valitsusjuhi Shinzo Abe kaotuse puhul. Abe oli 2018. aastal esimene valitsusjuht, kes käis Eestis visiidil.

Ratas võtab teisipäeval osa ekspeaminister Abe riiklikust matusetseremooniast Tokyos Budokani areenil. Visiidi käigus kohtub Ratas ka esindajatekoja esimehe Hiroyuki Hosodaga, samuti on tal kohtumised Rumeenia, Tšehhi ja Sloveenia kolleegiga. Esmaspäeva õhtul kohtub Ratas Eesti saatkonnas Eesti kogukonna liikmetega.

Vaata ka:

horoskoop tahemargid

Universumil on konkreetne sõnum neljale sodiaagimärgile Reede 20 septembril 2024

1. Sõnn (20. aprill – 20. mai) Sõnum: „Hinda hetke ja ole tänulik.“ Täna võib

horoskoop armastus

Armastuse horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Armastuse Horoskoop: Täna võivad suhted saada uue hingamise ja