Friday , 20 September 2024

Reedel reidi käigus kontrolliti kokku umbes 150 BOLT kergliikuri juhti. Tabati 32 alkoholijoobes juhti, neist kolm olid veel alaealised.

Bolt liitus reede õhtul politsei reidiga, mille raames kontrolliti Tallinna vanalinna ümbruses tõukeratastega liiklejaid.

Bolti tõukerataste Baltikumi juht Eimantas Balta ütles, et Bolt peab suurimateks probleemideks tõukeratastega kahekesi sõitmist ja liiga suure kiiruse valimist. „Samas on eraldi murekoht ka tõukeratastega alkoholijoobes sõitmine. Paneme inimestele südamele, et tõukeratastega tohib sõita kaine peaga ja ainult nii, et tõukerattal on üks inimene. Bolti kasutusreeglite ja liiklusseaduse rikkumiste korral on meil õigus kasutaja Bolti platvormilt eemaldada,“ lisas Balta.

Reidi käigus kontrolliti kokku umbes 150 kergliikuri juhti. Tabati 32 alkoholijoobes juhti, neist kolm olid veel alaealised. Viis tõukeratast peatati, sest sellel sõitsid korraga kaks inimest.

Põhja prefektuuri piirkonnapolitseinik Siret Tobber tõdes, et mida hilisemaks läks kellaaeg, seda rohkem joobes juhte tabati. „Väga sageli arvavad tõuksijuhid, et minuga ei juhtu midagi. Kuid ometigi on meil sel aastal tõukerattaõnnetustes viga saanud juba 295 inimest ning kolmandikul juhtudel võib õnnetusse sattumise põhjust otsida just alkoholijoobest. Eriti hirmus oli eile vaadata neid, kes sõitsid kahekesi ühel tõukerattal. Märg ilm ja libe tee pikendasid tõukeratta pidurdusteekonda oluliselt. Kui sinna juurde lisada veel alkoholijoove ja tõsiasi, et paljudel juhtidel puudub kiiver, siis võib öelda, et raske õnnetus lausa hüüab tulles,“ sõnas Tobber.

Kõigile eeskujulikele liiklejatele jagas Bolt kiivreid. Alates juulist hakkas politsei tõukerattaoperaatoritele edastama infot rendisõidukite kasutajate liiklusrikkumiste kohta Tallinnas. Infovahetuse eesmärk on vähendada kergliikuritega juhtuvate liiklusõnnetuste arvu ja mõjutada juhte olema seadusekuulekamad. Politseilt saadud informatsiooni põhjal on Bolt praeguseks blokeerinud ligi 50 kasutaja kontod.

Bolti tõukerattaid saab laenutada alates 16. eluaastast ning soovituslik on kanda kiivrit.

Vaata ka:

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Sarajevos avati esimene Eesti aukonsulaat

Sel nädalal avati Bosnia ja Hertsegovina pealinnas Sarajevos Eesti aukonsulaat. Eesti aukonsuliks Sarajevos nimetati Bosnia

Blue Breaking News YouTube Channel Art

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused kahe erikomisjoni koosseisus

Riigikogu juhatus kinnitas muudatused korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni koosseisus. Korruptsioonivastase erikomisjoni liikme kohalt