Thursday , 19 September 2024

Maxima on 12 aastaga maksnud töötajate lastele üle 400 000 euro stipendiumiteks

Maxima on 12 aastaga maksnud töötajate lastele üle 400 000 euro stipendiumiteks

 

 

Maxima on 2011. aastast peale võimaldanud oma töötajate hästi õppivatele lastele õpitulemuste eest stipendiumit ja jätkab seda ka alanud õppeaastal. Lisaks on Eesti ühel suurima jaeketil terve rida muid hüvesid, mis on suunatud just töötajatele, kel on lapsed.

 

„Kuna Maxima jaoks on töötajate heaolu oluline, siis loomulikult toetame igal võimalikul viisil ka neid, kel on kodus pered,“ räägib Maxima Eesti personalijuht Lea Kimber. Tema sõnul on Maxima 3700 töötajal kokku ligi 1500 last, kellest umbes 1000 käib juba koolis. „Selleks, et vanematel oleks lihtsam motiveerida oma lapsi, oleme juba 12 aastat maksnud heade õpitulemuste eest töötajate lastele stipendiumit,“ ütleb Kimber.

 

Maximalisti nime kandvale stipendiumile saavad kandideerida kõik jaeketi töötajate lapsed, kes õpivad 4.-11. klassis ja kelle viimase õppeperioodi keskmine hinne on 4,6 või rohkem. Stipendiumi suurus on 40 eurot kuus. Ühel tublil õppuril on eduka õppeaasta eest võimalik saada stipendiumit üheksa kuu vältel, kokku 360 eurot aastas. Huvi Maximalisti stipendiumprogrammi vastu on aasta-aastalt kasvanud, saavutades populaarsuse tipu 2018.-2019. õppeaastal ja püsides pärast seda stabiilselt kõrgel tasemel.

 

„Lapsed pingutavad aastaringselt, et stipendiumit saada – viimase viie aasta jooksul oleme töötajate lastele ühe õppeaasta jooksul jaganud juba keskmiselt 40 000-45 000 eurot stipendiumiteks,“ sõnab Kimber. 2011. aastast on Maxima heade õpitulemuste eest premeerinud enam kui 6300 last, keskmiselt on igal poolaastal olnud 140-150 stipendiumisaajat. Kokku on 12 aasta jooksul stipendiumiteks jagatud enam kui 400 000 eurot.

 

Stipendiumile saab kandideerida ühe õppeaasta vältel kaks korda – septembris ja jaanuaris. Augusti keskpaigast algaski esimene stipendiumi taotlusvoor 2022.-2023. õppeaastaks, kestab see 30. septembrini. Alanud õppeaastaks on stipendiumitaotluse ära esitanud juba nii nende töötajate lapsed, kes on seda mitu korda saanud kui ka need, kelle jaoks oleks see esmakordne.

 

„Maximalisti stipendium julgustab tütart õppima – ta teab, et stipendiumi saamiseks peab ta hästi õppima ning stipendium on tema taskuraha,“ räägib Maxima Eesti pearaamatupidajana Jelena Kolchina, mis motiveeris tema sel sügisel 9. klassi läinud tütart juba kuuendat aastat järjest jaeketi töötajate lastele mõeldud stipendiumiavaldust esitama. Neiu on saanud seda 4. klassist alates.

 

Samas esimest korda esitas sel aastal oma vanima, 8. klassi läinud tütre stipendiumi saajate hulka jaeketi kontoris, Maxima avalike suhete ja turunduse osakonna selles suvest tööle asunud kaubandusturunduse spetsialist Kristina Käit-Kattel, kes usub, et sellega kasvab ka lapse motivatsioon hoida edaspidigi oma hinnete tase kõrgel. Ühtlasi märkis kolme lapse ema, et ta ei tea ühtegi teist tööandjat, kes niiviisi oma töötajate lapsi heade õpitulemuste eest premeeriks.

 

Kuigi ettevõte ise on ka stipendiumiprogrammi üle väga uhke, pole see siiski ainus hüve, mida Maxima oma peredega töötajatele võimaldab. „Samuti rõõmustavad lastega töötajad esimesse klassi mineku puhul ja jõulude ajal, kui nad saavad Maximast haridusteele kaasa koolipaki ning jõuludeks kuuse alla kingituse,“ ütleb Maxima Eesti personalijuht. Näiteks sel aastal läks 1. klassi 69 last, kelle ema või isa töötab Maximas ja kes sai kingituse koolimineku puhul.

 

Lea Kimberi sõnul võimaldatakse lastega töötajatele ka paindlikkust tööajas, et nad saaksid osaleda erinevatel lastega seotud üritustel – olgu selleks siis kas 1. september, jõulunäidend või kevadkontsert. Kõrvuti laste haridusega väärtustab ettevõte kõrgelt ka töötajate endi täiendharidust.

 

Maxima on Baltikumi suurim jaekaubandusettevõte. Eestis annab ettevõte tööd ligi 3700 inimesele. Igapäevaselt teenindavad 83 Maxima kauplust keskmiselt 140 000 eestimaalast. Ettevõte tegutseb Eestis 2001. aastast, olles tänaseks üks suuremaid siinseid tööandjaid ja maksumaksjaid.

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos