Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised

Riigi peaprokurör vabastas ametist kaks ringkonnaprokuröri

Peaprokurör Andres Parmas vabastas usalduse kaotuse tõttu ametist kaks Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri

Eile allkirjastas peaprokurör käskkirja, millega vabastas ametist kaks pikaajaliselt prokuratuuris töötanud ringkonnaprokuröri. Aro Siinmaa ja Kaire Hänilene, kes on mõlemad töötanud prokuratuuris alates 1993. aastast, vabastati ametist usalduse kaotuse tõttu.

Usalduse kaotus tulenes sellest, et A. Siinmaa ja K. Hänilene takistasid ühes väärteomenetluses asjaolude väljaselgitamist, kustutades oma kirjakastist e-kirju, mille kohta nad pidid teadma, et need omavad tõe väljaselgitamise seisukohast olulist kaalu. Samuti on ilmnenud, et nad on sekkunud teise prokuröri juhitud kriminaalmenetlusse, kus nõustasid enda tuttavat kahtlustatavat selles osas, mil viisil tuleks menetluses kaitsepositsiooni kujundada.

Peaprokurör Andres Parmas selgitas, et pärast sellist käitumist on välistatud nende jätkamine prokuröridena. „Nii A. Siinmaa kui ka K. Hänilene on teenekad prokurörid, kes on asutuses pikalt töötanud ning selle aja jooksul osalenud paljude raskete ja keerukate kuritegude lahendamisel. Kuritegevuse vastane võitlus ei ole aga võimalik, kui ühiskond prokuratuuri ja prokuröre usaldada ei saa ning pärast sellist käitumist oli minu jaoks ainumõeldavaks otsuseks nendega töösuhte lõpetamine,“ selgitas peaprokurör Parmas.

Aro Siinmaa, Kaire Hänilene viimaseks tööpäevaks prokuratuuris jäi eilne päev, nende juhitud kriminaalmenetlusi jätkavad teised prokurörid.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud