Esmaspäev , 29 aprill 2024
Erakorralised uudised

Tallinna lahel väikelaevast lekkinud reostust ei saa koristada

Räägib PPA operatiivjuht Tago Trei: „Ilmastikuolude ja tugeva lainetuse tõttu ei õnnestunud eile enne pimedat reostustõrjepoomide panek. Täna hommikul jätkas laevastiku laev Raju koostöös Päästeametiga poomide panekut ning praeguseks on reostusala suures osas piiratud.

Esialgsetel andmetel oli laevas õnnetuse hetkel 12 tonni kütust, sellest osa põles tulekahju käigus ära ning osa jäi laeva paaki. Hetkel ei ole teada, kui suur hulk kütust välja võis lekkida. Reostuse kiht on sedavõrd õhuke, et seda ei õnnestu koristada, kuid selle levikut takistavad reostustõrje poomid. Võimalik, et niivõrd õhuke reostuse kiht hajub ise. Laev Raju jääb veel sündmuskohale reostust piirama ja seirama.

Suured tänusõnad läheduses viibinud purjejahi meeskonnale, kes esimesena evakueerunud päästeparve enda hoole alla võttis. Samuti täname sündmuse lahendamisel abiks olnud Tallinna vabatahtliku merepääste meeskonda, kes eile kiirelt reageerisid ning evakueerunud inimesed omakorda Kakumäe sadamasse toimetasid ning neid abistasid. Aitäh ka Päästeameti meeskonnale, kes kustutustööde ja poomide panekuga aitasid.“

Vaata ka:

dutch shepherd 5140887 1280

Tollikoer aitas Soomes avastada 12 kilo kanepit

Toll on uurinud suure kanepipartii importi, mis selgus 2023. aasta juulis seoses tollikontrolliga Vantaal. Tollikoer