Friday , 20 September 2024
Erakorralised uudised

LEITUD: Politsei otsib Võrus kadunud 87-aastast Heljut

 Täiendus kell 16.50 –

POLITSEI: Leidsime proua kella 16.30 ajal Räpina maanteelt, kus ta seisis teeservas, oli segadusseisundis ja püüdis kodu leida. Õnneks ohtu ta ei sattunud ja patrull viis ta tagasi koju lähedaste hoole alla.

Neil, kel on eakaid mäluhäiretega lähedasi, soovitab politsei kadumiste ennetamiseks või kiiremaks lahendamiseks teha järgmist:

  • Pane kirja mäluprobleemidega inimesele tähtsad kohad (sünnikodu, matkakohad, muud lemmikpaigad või kohad, kus ta sagedamini on käinud). Sellest infost võib politseile otsingute läbiviimisel palju abi olla, samuti ei pruugi kadumise järel pingeolukorras kõik need kohad teile endalegi meenuda.
  • Mäluprobleemidega eakatel inimestel võiks olla üleriided erksat värvi (nt neoonvärvid), mis oluliselt looduslikest värvidest eristuks. Nii on maastikul abivajajat lihtsam märgata ja abi jõuab temani kiiremini.
  • Kui võimalik, hangi mäluprobleemidega lähedasele käekell või muu seade, mis aitaks tema asukohta vajadusel tuvastada.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk: „Paljud vanurid saavad aru, et nende mälu on halvenenud. See ei ole neile uhkuseasi, nad häbenevad seda ja oskavad ka oma puudusi varjata. Kui politsei saab sellise terviseprobleemiga inimese kohta teate, arvestatakse abivajaja liikumiskiirust ja muid asjaolusid ning saadetakse piirkonda kontrollima patrullid. Suur abi seejuures on olnud jalakäijatest, jalutajatest, autojuhtidest ja teistest, kes ekslevat eakat märgates pole jäänud ükskõikseks, vaid sekkuvad ning teavitavad vajadusel ka politseid. Iga abistav silmapaar loeb,“ sõnas ta.

 

 

Politsei palub kaasabi selgitamaks Helju asukohta, kes lahkus täna hommikul Võrus Olevi tänaval kodust teadmata suunas ning kelle asukoht on seni teadmata

 

Lähedased otsisid enne hädaabinumbril helistamist koduümbruse läbi, kuid seal, kus proua tavaliselt jalutab, teda seekord ei olnud. Ka ei leitud teda edasiste otsingute käigus, kus kammiti läbi lähipiirkonna pargid, kalmistud ja teised kohad, kuhu ta minna võinuks.

 

Helju on umbes 155cm pikk, kõhnema kehaehitusega ja hallide juustega. Naisel on seljas must fliiskampsun ja jalas mustad püksid ning sinised kingad. Peas võib ta kanda valget kübara-kaabu laadset peakatet.

 

Kui keegi on kirjeldusele vastavat naist täna Võrus või mujal näinud, palutakse sellest teada anda numbril 112.

Vaata ka:

Loto Horoskoop – Laupäev 21 september 2024

Siin on Loto horoskoop 21. septembriks 2024, kus iga tähemärk saab inspiratsiooni, et valida lotonumbrid:

doctor g4be6b6acb 640

Tervise ja Heaolu Horoskoop: Laupäev 21 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill) Tervise seisund: Täna tunned end energilisena ja aktiivsena. Suurenenud