Thursday , 19 September 2024
covid19 triniti

Harjumaal ja Tallinnas on suurema koroonaviiruse haiguspuhangu algus.

Kolmapäevane suur koroonapositiivsete number ei pruugi jääda rekordina pikalt püsima, sest terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul on Tallinnas ja Harjumaal tegu uue puhangu algusega.

Viimasel ööpäeval lisandus 125 koroonapositiivset testi. Millest tuleneb nii suur haigestumise kasv?

Möödunud nädala kokkuvõtet tehes nägime, et endiselt on peamised nakatumiskohad töökoht, kodu või siis on tegu sissetoodud juhtudega. Hetkel meil veel lõplikku tulemust ei ole, mis olid nende 125 nakatumispaigad, aga me näeme suuremat puhangut ühes hooldekodus. Tallinnas on erinevad perekolded täiendust saanud, aga ka Viru vanglas on nakatunuid. Eks need seosed selguvad tänase-homse päeva jooksul.

Eelmisel nädalal me saime uhked olla, et oleme Euroopas ühed kõige madalama nakkuse levikuga maa. Kas tänane number tähendab, et nakatumiste arv hakkabki kasvama ja enam pole põhjust teise laine vaibumisest rääkida?

Teise laine vaibumise juttu me rääkida tõepoolest ei saa. Peame arvestama, et täna juurde tulnud juhtudele, kuna tekivad uued epiidseosed, siis nendele kindlasti lisandub omakorda juhte. Igal uuel juhtumil on mõned lähikontaktsed, lähikontaktsete seast tuleb kindlasti haigestumisi juurde. Näeme praegu puhangu algust.

Lo edasi  SIIT

Vaata ka:

horoskoop

Horoskoop – Reede 20 september 2024

Jäär (21. märts – 19. aprill):Täna on päev, mil oled täis energiat ja entusiasm, mis

politsei

Politsei juhatas patrullsõiduki sireenide ja telefoni abil metsast välja kaks eksinud marjulist

Eile, 18. septembri pealelõunal käivitas politsei Põlvamaal otsingu leidmaks kaht eakat naist, kes olid soos